«Θα πρέπει να σπάσει το συμβόλαιο μαζί μας» λέει ο πρόεδρος της Πέρθ Γκλόρι για τον νέο κόουτς του ΑΟΞ

Ο Τόνι Πόποβιτς φέρεται να είναι η επιλογή της ομάδας του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας για την θέση του προπονητή, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η σχετική πληροφορία έφτασε μέχρι και την Αυστραλία, με τα σχετικά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για «φήμες» και να προκαλούν μια σχετική αναστάτωση στον σύλλογο Περθ Γκλόρι, με τον οποίο ο Αυστραλοκροάτης τεχνικός έχει συμβόλαιο.

Από την Περθ Γκλόρι ήδη ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί ο αμυντικός Ιβαν Φράνιτς, ωστόσο ο πρόεδρος του συλλόγου Τόνι Σέιτζ δήλωσε άγνοια για τα δημοσιεύματα που φέρνουν και τον προπονητή Τόνι Πόποβιτς να αποχωρεί από την ομάδα για να αναλάβει την Ξάνθη.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Αυστραλίας, «Ο Σέιτζ έχει ακούει τους ψιθύρους αλλά μέχρι εκεί». Μάλιστα, σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει: «Εχει συβόλαιο μαζί μας και για τη νέα σεζόν και εξαρτάται από αυτόν αν θέλει να σχολιάσει αν πράγματι επιθυμεί να σπάσει το συμβόλαιο αυτό».

«Ο,τι και να αποφασίσει, η ομάδα εστιάζει την προσοχή της στο πρωτάθλημα της προσεχούς σεζόν και υπογράφει με επτά νέους παίκτες για να συμπληρώσει το ρόστερ της», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της Περθ Γκλόρι.

Ο Πόποβιτς που ακούγεται για νέος προπονητής της Ξάνθης είχε μια επιτυχημένη παρουσία από το 2012 ως και το 2017 στην Γουέστερν Σίντνεϊ με την οποία μπορεί να έχασε τρεις τελικούς στην χώρα των καγκουρώ αλλά κατέκτησε το 2014 το Τσαμπιονς Λιγκ Ασίας.

Εφυγε με λίγο άκομψο τρόπο μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν 2017-2018 για να αναλάβει την τουρκική ομάδα Καραμπουκσπορ, αλλά «η παραμονή του στην Τουρία αποδείχθηκε καταστροφική αφού του υποδείχθηκε η πόρτα της εξόδου μόλις δυο μήνες μετά».

Μετά από αυτό ανέλαβε την Γκλόρι του Περθ, με την οποία έφτασε στους τελικούς της Δύσης στο Πρωτάθλημα Αυστραλίας πέρυσι, ενώ φέτοςμόλις την περασμένη Τετάρτη ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Sydney FC (για να μην γίνει μπέρδεμα πρόκειται για άλλη ομάδα από την Ολυμπικ Σιντνεϊ, της οποίας είναι πρόεδρος ο Μπιλ Πάπας).

Πάντως τα ΜΜΕ της Αυστραλίας θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Πόποβιτς από την Περθ Γκλόρι, επισημαίνουν το ρίσκο που αναλαμβάνει μετά την απογοητευτική προηγούμενη έλευσή του στην Ευρώπη και επιβεβαιώνουν ότι θα έχει ως άμεσο συνεργάτη στην Ελλάδα τον Ελληνοαυστραλό «γκουρού των Ακαδημιών» Άρθουρ Ντάιλς, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και ο οποίος σε δηλώσεις του έχει χαρακτηρίσει τον Πόποβιτς «μέντορά του».