Γ’ Εθνική: Στο 13άρι των ομάδων που δεν λείπουν ποτέ Ορφέας Ξάνθης, Νέστος Χρυσούπολης και Απόλλων Παραλιμνίου

Αφιέρωμα στις ομάδες που… φροντίζουν να μην λείπουν ποτέ από την Γ’ Εθνική κατηγορία έκανε ο Δημήτρης Θεοδώρου στην «Ώρα των σπορ», αριθμώντας τες σε 13.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και τρεις ομάδες που μετέχουν στον Α’ Όμιλο της κατηγορίας, στον οποίο αγωνίζονται ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για τους Ορφέα Ξάνθης (ΕΠΣ Ξάνθης), Νέστο Χρυσούπολης (ΕΠΣ Καβάλας) και Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών).

Για την ομάδα της Ξάνθης, το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Με… φόρα από τα τοπικά και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, διέγραψε τη σεζόν 2016-17 μία εξαιρετική πορεία και τερμάτισε στην πέμπτη θέση ανάμεσα σε δεκαπέντε ομάδες. Κορυφαία του επίδοση, το εκπληκτικό «διπλό» επί του -μετέπειτα πρωταθλητή- Απόλλωνα Καλαμαριάς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Έκτοτε, ο Ορφέας παλεύει για τη σωτηρία του και, είτε εύκολα, είτε δύσκολα, την πετυχαίνει. Πίσω από την ομάδα της Ξάνθης με τις οργανωμένες ακαδημίες που προσφέρουν γερές βάσεις, βρίσκεται ο Μπάμπης Χατζημεστής, ο οποίος εκτός από προπονητής είναι και η… ψυχή της!»

Για την ομάδα της Χρυσούπολης, το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Επανήλθε με δυναμικό τρόπο στο προσκήνιο τη σεζόν 2014-15, όταν «σάρωσε» τα… πάντα στο διάβα του (Πρωτάθλημα και Κύπελλο Καβάλας, Κύπελλο Ερασιτεχνών, Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών). Έκτοτε, η παρουσία του Νέστου στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πάντα μέσα από τον 1ο όμιλο, είναι ανάλογη της εντυπωσιακής εμφάνισής του, έστω κι αν θα περίμεναν κάποιοι πως σε αυτά τα πέντε χρόνια που έχουν περάσει, θα κατάφερνε να κάνει την υπέρβαση της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Άλλωστε, ο σύλλογος της Χρυσούπολης είναι ο πιο επιτυχημένος… δεύτερος της Κατηγορίας: δεύτερος τη σεζόν 2015-16 με μεγάλη απόσταση από τον Άρη, δεύτερος τη σεζόν 2018-19 σε απόσταση «αναπνοής» από την Καβάλα, δεύτερος και στο πρόσφατο πρωτάθλημα πίσω από τον Πανσερραϊκό. Με τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη στον πάγκο του για τρίτη συνεχόμενη περίοδο, ο Νέστος θα επιδιώξει να υπερασπιστεί αυτό που μόνος του έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια.»

Για την ομάδα του Παραλιμνίου Σερρών, το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Ανέβηκε στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του τη σεζόν 2016-17. Μόλις στη δεύτερη παρουσία του, την επόμενη σεζόν, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο, χάνοντας όμως την άνοδο στη μετέπειτα διαδικαδία των μπαράζ. Στην τρίτη χρονιά του πήρε μέρος στο ενιαίο Κύπελλο Ελλάδος, υποχρεώνοντας τον ΑΟ Τρίκαλα της Football League σε ισοπαλία και αντιμετωπίζοντας, επίσης, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Αστέρα Τρίπολης από τη Super League. Λίγο πριν τη συμπλήρωση πενταετίας στην Κατηγορία και με τον Νίκο Καραμπετάκη να αναλαμβάνει τα ηνία, ο Απόλλων Παραλιμνίου ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει ξανά!»

Οι υπόλοιπες δέκα ομάδες που αναφέρονται από τον Δημήτρη Θεοδώρου είναι η ΑΕ Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας), Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας), ΠΑΟ Βάρδας (ΕΠΣ Ηλείας), Εθνικός Πειραιώς (ΕΠΣ Πειραία), Αιολικός (ΕΠΣ Λέσβου), Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης), Τηλυκράτης Λευκάδας (ΕΠΣ Πρεβέζης-Λευκάδας), Άγιος Ιερόθεος (ΕΠΣ Αθηνών), Θύελλα Ραφήνας (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής-ΕΠΣΑΝΑ) και Ατσαλένιος (ΕΠΣ Ηράκλειου).