Απεβίωσε ο καθηγητής της Νομικής, πρώην πρύτανης του ΔΠΘ και πρώτος πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ιωάννης Βούλγαρης

Οδύνη προκαλεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η απώλεια του ομότιμου καθηγητή Ιδιωτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής Ιωάννη Βούλγαρη.

Επρόκειτο για έναν καταξιωμένο επιστήμονα που βρέθηκε στην Νομική Σχολή Κομοτηνης σχεδόν από το ξεκίνημά της και δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα στον χώρο του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, πρόσφερε πολλά στην Θράκη και στο Πανεπιστήμιό της.

Μάλιστα, διετέλεσε για ένα διάστημα και πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς όταν πρωτοιδρύθηκε χρειάστηκε να βρεθεί ένας έμπειρος καθηγητής από άλλη σχολή στην κεφαλή του, μέχρι να πάρει τον δρόμο του.

«Σήμερα ‘έφυγε’ για τον Παράδεισο του Δικαίου ο Ιωάννης Βούλγαρης, ένας από τους πρωτ-εργάτες της Νομικής και του ΔΠΘ, ένας καταξιωμένος διεθνολόγος, ένας γελαστός άνθρωπος, ένας ακούραστος ερευνητής. Την προσφορά του θα την αξιολογήσουν οι συνάδελφοί του και οι πρώην φοιτητές του. Εγώ θα θυμάμαι πάντοτε την ευγένειά του και το ήθος του. Μακάρι οι νέοι διεθνολόγοι ν’ακολουθήσουν το δρόμο της γνώσης και της σύνεσης που δίδαξε ο Ιωάννης Βούλγαρης», έγραψε ο πρώην πρύτανης του ΔΠΘ Γιάννης Πανούσης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Θράκης Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Με μεγάλη οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του δασκάλου μου Καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη. Ήταν ένας έντιμος, ανεξίκακος άνθρωπος, απόλυτα αφοσιωμένος στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κλάδο του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου. Καλό ταξίδι κ. Καθηγητά».