Ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η απόφαση για οριστική διεξαγωγή των δύο αγώνων ανάμεσα σε ΑΟΞ και Απόλλωνα Σμύρνης με φόντο μία θέση στη Super League της επόμενης σεζόν, δημιουργεί εύλογες απορίες που αναζητούν απαντήσεις.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η εξής απλή ερώτηση: «Ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα ματς;».

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει το gazzetta, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαντά «με πάσα επιφύλαξη» καθώς «εάν δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ, ουδείς μπορεί να είναι 100% σίγουρος».

Το άρθρο μετά από αυτές τις διευκρινισεις αναφέρει τα εξής:

Αυτό που  «γνωρίζουν» όλοι είναι πως θα μπορούν να αγωνιστούν μόνο παίκτες του περσινού ρόστερ που έχουν συμβόλαιο και για τη σεζόν 2020/21, όπως και όσοι ερασιτέχνες έγιναν επαγγελματίες μέχρι τις 2/8 (οι νεαροί της Ξάνθης που υπέγραψαν πρόσφατα έγκεινται σε αυτό το κομμάτι).
Δηλαδή: Δεν δύναται να αγωνιστεί ένας παίκτης του Απόλλωνα ή της Ξάνθης (η αναφορά γίνεται με αλφαβητική σειρά) που έπαιζε την αγωνιστική περίοδο 2019/20 αλλά έμενε ελεύθερος στις 31/7 και δεν ανανέωσε τη συνεργασία του. Αυτό όμως δεν «πιάνει» όσους είχαν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και έφυγαν αλλά δεν υπάρχει επίσημη λύση συμβολαίου, όπως και τους δανεικούς της περασμένης χρονιάς που αγωνίζονταν κάπου αλλού. 
Σε απλά ελληνικά δηλαδή: Η εκτίμηση είναι πως μπορούν να παίξουν όσοι έχουν κατατεθειμένο συμβόλαιο για τη σεζόν 2020/21 και δεν υπάρχει, για τον οποιοδήποτε λόγο, λύση του.  Για αυτό και η οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα ρόστερ που θα κατεβάσουν είναι παρακινδυνευμένη.
Υπάρχουν ορισμένοι «σίγουροι» (π.χ. για τον Απόλλων ενδεικτικά οι Μπεντινέλι, Φατιόν, Τσαμπούρης, Ιωαννίδης, Κολ και για την Ξάνθη οι Μπέντο, Οκάν, Θυμιάνης, Τενεκές, Φακκής), όμως με γνώμονα τα παραπάνω θα μπορούν να αγωνιστούν και παίκτες τους που είχαν συμβόλαιο και για του χρόνου αλλά έφυγαν, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί η λύση της συνεργασίας τους.
Αρα καλό θα είναι να περιμένουμε. Οπως βέβαια και την επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού εκκρεμεί το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες υποβάλλουν αίτημα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν παίκτες που θα αποκτήσουν τις επόμενες ημέρες. Για αυτό και τονίζουμε πως η παραπάνω απάντηση προβάλει ως «πιο πιθανή».