Ηχηρό «come back» από το «Μασάλι», δεκτή η ένσταση για υπερβάλοντα ζήλο των αρχών

Το απόγευμα της Τετάρτης το ThrakiSportS αναφέρθηκε σε πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΑΜ-Θ στα οποια επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερο λουκέτο επειδή θεωρήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ότι λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα, ένα εκ των οποίων άνηκε σε διάσημο θρακιώτη πρωταθλητή με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Σκόπιμα δεν αναφέρθηκε από το ThrakiSportS το όνομα, καθώς σε αντίθεση με τις περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που υπάρχουν μεν προσωπικά δεδομένα αλλά είναι και ζήτημα δημόσιας υγείας να γίνονται γνωστά τα ονόματα χωρίς καμία διαπόμπευση ώστε να προφυλάγονται και να λαμβάνουν τα μέτρα τους όσοι τυχόν βρέθηκαν μαζί τους, για την περίπτωση προστίμων σε μαγαζιά επειδή φέρονται να λειτουργούσαν ελάχιστα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ή να είχαν θαμώνες που δεν έλεγαν να φύγουν, δεν συντρέχει κανένας τέτοιος λόγος δημόσιας υγείας.

Την ίδια μέρα έγινε γνωστό ότι ένα από τα πέντε καταστήματα ήταν το «Θ.com» στην Κομοτηνή, ενώ την επομένη διέρρευσε ότι ένα ακόμα κατάστημα στο οποίο επιβλήθηκε η ίδια ποινή ήταν το «Μασάλι». Ωστόσο αξίζει πλέον να σημειωθεί ότι παρά το τριήμερο λουκέτο που επιβλήθηκε στο «Μασάλι», στην πλατεία Αρχ. Χρυσάνθου, από το απόγευμα της Πέμπτης αυτό κανονικά εξυπηρέτησετους θαμώνες του, μετά από ένα 24ωρο που έμεινε εκτός λειτουργίας. Οπως επιβεβαιώνει στο ρεπορτάζ του το inkomotini, «το κατάστημα είχε δεχτεί πρόστιμο 10.000 ευρώ και ποινή 3ημερης αναστολής λειτουργίας, με το αιτιολογικό ότι είχε υπερβεί το ωράριο λειτουργίας τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ωστόσο, η διεύθυνση υπέβαλε ένσταση η οποία έγινε δεκτή».

Στην φωτογραφία αρχείου του ThrakiSportS, τρία χρόνια πριν, η φιλοξενία στο «Μασάλι» του τεράστιου Παναγιώτη Γιαννάκη από τους Κούλη και Άλεξ Ταξιλδάρη στο αγαπημένο τους στέκι στην Κομοτηνή, το οποίο αξίζει να διευκρινιστεί ότι τυγχάνει ιδιοκτησίας του Δημήτρη Κανακίδη. Ο τελευταίος έτρεξε επί δυο μέρες για να πετύχει την επαναλειτουργία του μαγαζιού και την αποδοχή της ένστασης που υποβλήθηκε από μέρους του.

Την Παρασκευή αναμένεται το αποτέλεσμα της ένστασης του έτερου μαγαζιού της Κομοτηνής, του τσιπουράδικου «Το Θ.com», που είχε τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο το ίδιο βράδυ.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις κινητοποίησαν από την πρώτη στιγμή τα σωματεία Καφεποτοπωλών και Ζυθεστιατόρων της πόλης της Κομοτηνής, οι πρόεδροι των οποίων βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων των δύο μαγαζιών.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 10.000 ευρώ και τριήμερα λουκέτα και σε δυο μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης, επειδή φέρονταν να λειτουργούσαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.