ΕΠΣ Έβρου: Σύσταση για 10ήμερη αναβολή στις προετοιμασίες όλων των ομάδων λόγω Covid-19

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου γνωστοποιεί πρωτόκολλο υγιεινής για την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων στον καιρό του κορονοϊού.

Παράλληλα συστήνει σε όλες τις ομάδες να καθυστερήσουν για ένα 10ημερο την έναρξη της προετοιμασίας τους λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στον νομό. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σύσταση, Όχι για απόφαση.

Η ενημέρωση της ΕΠΣ Έβρου:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Έβρου, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 τις τελευταίες ημέρες τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, συνιστά σε όλα τα σωματεία της δύναμής της, τα οποία είχαν προγραμματίσει την έναρξη των προετοιμασιών των ομάδων τους για αυτές τις ημέρες, να τις αναβάλουν κατά δέκα ημέρες, ώστε οι συνθήκες της προετοιμασίας τους να είναι πιο ασφαλείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΣ Έβρου γνωστοποιεί το πρωτόκολλο υγιεινής και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ασφαλή και γεμάτη προστασία επιστροφή των αθλητών στις ομαδικές προπονήσεις.

Τέλος, η Ένωση οφείλει και αυτή με τη σειρά της, ως διοργανώτρια αρχή, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού (και όχι μόνο) για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του Κορωνοϊού, αποφυγή συνωστισμού σε διάφορες εκδηλώσεις και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο».

Το πρωτόκολλο έχει ως εξής με ένα κλικ ΕΔΩ.