Champions League: Κληρώθηκαν ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας σε μονό ματς στην Τούμπα

Την τουρκική Μπεσίκτας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League με τους θεσσαλονικείς να είναι τυπικά γηπεδούχοι και να αναλαμβάνουν να δηλώσουν μια ουδέτερη έδρα, οπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικος σταθμος Metropolis ου μετέδωσε live την κλήρωση.

Ο αγώνας που αναμφισβήτητα έχει ιδιατερότητες δεδομένης της εν εξελίξει πολιτικής και διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας και το Δ’ Σώμα Στρατού στον Έβρο από το απόγευμα της Κυριακής, θα είναι μονός και νοκ άουτ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου και το γήπεδο θα επιλεγει από τους τυπικά γηπεδούχους Θεσσαλονικείς μεταξυ των γηπέδων που έχουν δηλωθεί από τις τέσσερις χωρες που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν αγωνες των προκριματικών του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ.

Για την ακρίβεια μια από τις χωρες αυτές είναι και η Ελλάδα με τα Πηγάδια της Ξάνθης να περιλαμβάνονται ανάμεσα στα επτά ελληνικά γήπεδα, ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι αυτό αποκλείεται να γίει γιατί δεν θα μιλάμε για ουδέτερο γήπεδο σε ουδέτερη χώρα. Συνεπώς ο ΠΑΟΚ καλείται να επιλέξει ο ίδιος ένα γήπεδο σε κάποια από τις τρεις άλλες χώρες, δηλαδή την Πολωνία, την Ουγγαρία ή την… Κυπρο – που είναι προφανώς και το πιο πιθανό.

Update

Τελικά όπως διόρθωσε στην συνέχεια ο ραδιοφωνικός σαθμός της Θεσσαλονίκης αλλά και διευκρίνισαν δημοσιογράφοι και από την Τουρκία, ο αγώνας ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας ΔΕΝ θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο αλλά κανονικά στην Τούμπα καθώς η Ελλάδα ειναι στις χωρες αναφοράς και μπορούν να φιλοξενήσουν αγωνες και να έρθουν σε αυτήν ομάδες και από τις 54 ομοσπονδίες, συνεπώς δεν χρειάζεται ουδέτερο γήπεδο. Ο αγώνας θα είναι μονός και το πιο πιθανό είναι να γίνει χωρίς κόσμο λόγω του Covid-19.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της κλήρωσης:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Φλόριαν ή Κλουζ – GNK Ντινάμο
Γιουνγκ Μπόις – Σλόβαν Μπρατισλάβα ή KI (FRO)/Σλόβαν Μπρατισλάβας
Σέλτικ ή Ρέικιαβικ – Φερεντσβάρος ή Τζουργκάρντεν
Φλόρα Ταλίν ή Σουντούβα – Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ρίγα
Λέγκια Βαρσοβίας ή Ντρίτα/Λίνφιλντ – Αραράτ ή Ομόνοια
Κέλιε ή Ντάνταλκ – Μόλντε ή Κουόπιο
Μπουντούτσνοστ ή Λουντογκόρετς – Μίντιλαντ
Ντινάμο Μπρεστ ή Αστάνα – Κόνα Κουέι Νόμαντς ή Σαράγεβο
Καραμπάχ ή Σίλεκς – Σέριφ ή Φόλα Ες
Ντιναμό Τιφλίδας ή Τίρανα – Ερυθρός Αστέρας ή Εουρόπα

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Αλκμάαρ – Βικτόρια Πλζεν
ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας
Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ – Ραπίντ Βιέννης