Το Xanthi FC Arena μεταξύ των 7 υποψηφίων ελληνικών γηπέδων για Champions και Europa League

Επτά ελληνικά γήπεδα επέλεξε η UEFA σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθούν ματς Champions και Europa League σε ουδέτερες λόγω κορονοϊού, ανάμεσά τους και αυτό της Ξάνθης.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη ανάμεσα στην UEFA και τις Γενικές Γραμματείες των αθλητικών Ομοσπονδιών των χωρών, αποφασίστηκε πως η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των υποψήφιων χωρών για να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις Champions και Europa League, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω κορωνοϊού (οι υπολοιπες ειναι η Κυπρος, η Ουγγαρία και η Πολωνια).

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποίησε συγκεκριμένα τα γήπεδα που έχει προκρίνει ώστε να πραγματοποιηθούν τα ματς, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Η δημοσιοποίηση έγινε αργά το βραδυ της Κυριακής, αφού προηγήθηκε το μεσημέρι νέα τηλεδιάσκεψη για την οριστικοποίηση των γηπέδων που είναι επτά αναφορικά με την Ελλάδα.

Αυτά είναι κατά την σειρά που αναφέρονται το «Παμπελοποννησιακό» (Πάτρα), «Κλ. Βικελίδης» (Θεσσαλονίκη), «Πηγάδια» (Ξάνθη), «Θ. Κολοκοτρώνης» (Τρίπολη), «AEL FC Arena» (Λάρισα), «Γ. Καραϊσκάκης» (Πειραιάς) και «Γ. Καμάρας» (Αθήνα), δηλαδή η Ριζούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω γήπεδο αποτέλεσε «πεδίο» αντιπαράθεσης ανάμεσα Ολυμπιακό-ΕΠΟ και ΑΕΚ, αναφορικά με την έδρα της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Αίσθηση προκαλεί η απουσία του ΟΑΚΑ, της Ατούμπας αλλά και του Παγκρηρίου, θετική έκπληξη ασφαλώς η παρουσία του Xanthi FC Arena.