Συμμαχία Ξάνθης με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Βόλο και Λαμία για τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Παναιτωλικού, Ξάνθης, Λαμίας και Βόλου συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι ομόφωνα δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, αν δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ΠΑΕ που μετέχουν στην Λίγκα.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι επτά ΠΑΕ θεωρούν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και δεν θα μπορεί να τηρηθεί ο υγιής ανταγωνισμός του πρωταθλήματος.

Οι επτά ομάδες δημιουργούν ταυτόχρονα ένα γκρουπ, στο οποίο εκτιμάται ότι λογικά θα μπουν και άλλες ομάδες στην συνέχεια, το οποίο θα επιδιώξει κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από την σεζόν 2021-22.

Για την προσεχή σεζόν 2020-2021 υπάρχουν σε ισχύ πολλά συμβόλαια με τη Nova. Ωστόσο τέσσερις από τις επτά ομάδες (η Ξάνθη και οι Βόλος, Λαμία και Παναιτωλικός) ανήκαν μέχρι φέτος στην ΕΡΤ και αναζητούν ούτως ή άλλως τηλεοπτική στέγη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πέμπτη ομάδα του συγκεκριμένου γκρουπ, ο Ατρόμητος, υπέγραψε μόλις πριν λίγες ώρες συμβόλαιο για να επιστρέψει στη Nova και μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, αυτό είναι διετές, καθώς το συνδρομητικό προφανώς προσπαθεί να προλάβει από την πλευρά του καταστάσεις.