Προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά του μπαράζ Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης και ήδη ορίστηκε δικάσιμος

Την Δευτέρα η ΕΕ της ΕΠΟ όρισε για τις 22 και τις 29 Αυγούστου το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης για μια θέση στην Super League.

Την Τρίτη τόσο η ΠΑΕ Ξάνθη όσο και η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που είναι το αρμόδιο, θεωρώντας ότι η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι παράνομη, καθώς έχει λήξει η αγωνιστική περίοδος, έχει ξεκινήσει η νέα αλλά και οι μεταγραφές.

Ουσιαστικά οι δυο ομάδες διεκδικούν να λάβουν μέρος και οι δυο στο νέο πρωτάθλημα της Super League και εφόσον το Διαιτητικό Δικαστήριο κρίνει το μπαράζ παράνομο, θα πρέπει να βρεθεί λύση για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος, δεδομένου ότι οι προκηρύξεις αλλά και οι αποφάσες από Super League και ΕΠΟ κάνουν λόγο για 14 και μόνο ομάδες.

Στο Διαιτητικό Δικατήριο αναμένεται να κάνουν δικές τους προσφυγές ή πρόσθετη παρέμβαση οι ΠΑΕ Χανιά και Λεβαδειακός και ίσως Πανιώνιος που επίης ζητούν αναδιάρθρωση ώστε να ανέβουν (ή να παραμείνει ο τελευταίος) στο μεγάλο πρωτάθλημα, με το τελευταίο να αυξάνει τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό μέχρι και τον αριθμό των 18.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η ΕΠΟ όρισε άμεση εκδίκαση. Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το Διαιτητικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει για να εκδικάσει τις προσφυγές Ξάνθης και Απόλλων την προσεχή Δευτέρα (10/08). Άρα απόφαση αναμένεται εντός τις επόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως και πριν τον Δεκαπενταύγουστο.