Κατά της επίσπευσης της εκλογής των δικαστών για την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ψήφισε η ΠΑΕ Ξάνθη

Οσο και αν κάνει εντύπωση, η ΠΑΕ Ξάνθη στην συνεδρίαση της Λίγκας ψήφισε κατά των όσων δήλωσε πρόσφατα ο Χρήστος Πανόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν δύο εβδομάδες.

Ο Πανόπουλος είχε καλέσει την ΕΠΟ να ορίσει το ταχύτερο δυνατόν δικαστές ώστε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την αναπομπή της από το CAS, η υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Για δικούς του λόγους κάτι αντίστοιχο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ζήτησε και ο Ολυμπιακός. Κάλεσε την ΕΠΟ να ορίσει έκτακτη ΓΣ για εκλογή δικαστών στην Εφέσεων, προφανώς φοβούμενος τυχόν καταδικαστική απόφαση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Θα περίμενε κανείς, έστω και αν εκκινούν από διαφορετική αφετηρία, η Ξανθη να υπερψηφίσει το αίτημα του Ολυμπιακού. Ωστόσο κάτι τέτοιο ΔΕΝ συνέβη. Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, το αίτημα απορρίφθηκε και αυτό συνέβη χάρη στην ψήφο τόσο της Ξάνθης όσο και του ΠΑΟΚ.

Υπέρ του αιτήματος της ομάδας του Πειραιά για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώστε να στελεχωθεί άμεσα η Επιτροπή Εφέσεων, όλα τα μέλη της οποίας έχουν παραιτηθεί, ψήφισαν εκτός της ΠΑΕ Ολυμπιακός μόνον άλλες τέσσερις ΠΑΕ, ενώ μία ψήφισε λευκό.

Οι τέσσερις ΠΑΕ είναι ο Ατρόμητος (επίσης μπλεγμένος στην ίδια υπόθεση με τον Ολυμπιακό), ο Άρης, ο ΟΦΗ και η ΑΕΛ ενώ λευκό ψήφισε ο Αστέρας Τρίπολης. Αντιθέτως οι υπόλοιποι οκτώ, συμπεριλαμβανομένης της Ξάνθης (και του ΠΑΟΚ) αντιτάχθηκαν στο αίτημα αυτό.

Ετσι έχουμε το παράδοξο ο Πανόπουλος να ζητά από την ΕΠΟ την άμεση σύγκλιση της Εφέσεων αλλά η ΠΑΕ Ξάνθη να καταψηφίζει το σχετικό αίτημα που για τους δικούς του λόγους κατέθεσε ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η όποια τυχόν δικαίωση της ομάδας της Θράκης.