ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Μας προτάθηκε η άνοδος αλλά ήταν δύσκολο να το υποστηρίξουμε οικονομικά» αποκάλυψε ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Παπαδόπουλος

Ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής και τον Παναγιώτη Ζιώγα.

Συγκερκιμένα αναφέρθηκε στην ερχόμενη απαιτητική χρονιά, τις οικονομικές δυσκολίες μετά εποχής κορονοϊού και την έλλειψη βοήθειας από την κοινωνία, καθώς και τον φόβο των γονέων να γράψουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μετά την πανδημία. Μάλιστα αποκάλυψε πως υπήρχε πρόταση στην ομάδα να ανέβει στην Γ’ Εθνική, αλλά ήταν δύσκολο να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο, ειδικά μετά εποχής κορονοϊού.

Η συζήτηση ξεκίνησε για τα οικονομικά και τις δυσκολίες του τοπικού αθλητισμού, και την μηδαμινή βοήθεια της πολιτείας και της ομοσπονδίας:
«Όλα τα έξοδα έχουν μεταφερθεί στα σωματεία και στους γονείς που πληρώνουν συνδρομές. Δεν υπάρχουν έσοδα εισιτήρια στα παιχνίδια του τοπικού γιατί η είσοδος είναι ελεύθερη. Ευτυχώς εμείς σαν ΑΕΚ έχουμε ένα καλό πρόγραμμα μάρκετινγκ με χορηγούς που προβάλουμε διαδικτυακά αλλά και με πανό στο γήπεδο και έχουμε από εκεί μια οικονομική βοήθεια. Επί προσθέτως δεν βοηθάει η πολιτεία και η ομοσπονδία. Οι ομάδες έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Τα προηγούμενα χρόνια η πολιτεία κάλυπτε την πληρωμή των διαιτητών και τις μετακινήσεις βάση χιλιομέτρων. Εμείς στην περιοχή που είμαστε έχουμε μεγάλες αποστάσεις σε σχέση με τα αστικά κέντρα που είναι τα περισσότερα δίπλα. Βλέπουμε πόσες ομάδες έχουν αποσυρθεί από τις Εθνικές Κατηγορίες μέχρι σήμερα»

Τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί γονείς που φοβούνατι να στείλουν τα παιδιά τους στης ακαδημίες μετά την πανδημία. Συγκεκριμένα είπε: «Είχαμε ξεκινήσει προπονήσεις κάπου στις αρχές Ιούνη με όλα τα απαραίτητα μέτρα που επέβαλε η περίσταση. Είχαμε αντισυπτικά, συνεχής καθαριότητα αλλά και ιδιαίτερο ασκησιολόγιο. Οι γονείς είναι λίγο διστακτικοί και φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες με τον κορονοϊό. Με τους άλλους συναδέλφους που μιλάω έχουν τα ίδια προβλήματα.»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποκάλυψε μάλιστα πως προτάθηκε στην ομάδα η άνοδος στην Γ’ Εθνική, αλλά ήταν δύσκολη η οικονομική ανταπόκριση της ομάδα. Παρ΄όλα αυτά τόνισε πως αν ξαναπετύχει το ίδιο την ερχόμενη χρονιά και φυσικά δεν υπάρχει κάτι απρόοπτο όπως η πανδημία, θα μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα: «Η αλήθεια είναι ότι και φέτος μας προτάθηκε (η άνοδος), αλλά δεν είμασταν έτοιμοι. Μετά το κάζο και το οικονομικό πλήγμα με τον κορονοϊό, δεν είχαμε την δυνατότητα. Πιστεύω αν καταφέρουμε φέτος να πετύχουμε κάτι ανάλογο και φυσικά δεν έχουμε προβλήματα με τον κορονοϊό, του χρόνου να μπορούμε να το υποστηρίξουμε.»

Για την καινούρια αρχή μετά την πτώση από την Γ’ Εθνική και το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να έχει η ΑΕΚ: «Πρόπερσι χτίσαμε ένα ρόστερ και πήγαμε καλά για μια τόσο καινούρια ομάδα. Είχαμε 15 με 17 νέα άτομα. Πέρυσι με κάποιες προσθέσεις και αφαιρέσεις παιχτών βελτιωθήκαμε ακόμα περισσότερο. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και διεκδικήσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά μας τα χάλασε ο κορονοϊός. Φέτος φύγανε κάποιοι παίχτες και τους αντικάταστήσαμε με κάποιους ισάξιους. Θεωρώ πως θα τα πάμε αρκετά καλά. Δεν μπορώ να πω πως θα κάνουμε πρωταθλητισμό γιατί αυτό εξαρτάται πάντα από τις εκάστοτε συνθήκες. Μπορεί να ξεκινήσουμε και να έχουμε πολλούς τραυματισμούς ή να μην μας πάνε καλά κάποια παιχνίδια. Κάνείς δεν το ξέρει αυτό. Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο»