13άρι οι αθλητές από την Θράκη στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20 στα Γιάννενα

Συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες από την Θράκη ατάφεραν να εξασφαλίσουν συμμετοχή ή να είναι στους επιλαχόντες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφηβων Νεανίδων κάτω των 20 ετών που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για οκτώ αθλητές και πέντε αθλήτριες που ξεχώρισαν στα πρόσφατα συγκεκριμένα ηλικιακά Διασυλλογικά Πρωταθλήματα και με βάση τις επιδόσεις τους, εξασφάλισαν συμμετοχή και στο πανελλήνιο.

Η μόλις 16χρονη Κατερίνα Παρασκευαϊδου του Ρήσσου Κομοτηνής θα λάβει μέρος στα 400 μετρα, όπου είναι αναπληρωματική και η 18χρονη Μπαχάρ Καρά Σαλή Αχμέτ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνης.

Η Παρασκεϊαίδου έχει προκριθεί και στα 400 μέτρα με εμπόδια όπου επίσης υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση στις επιλαχούσες με την 19χρονη Ιωάννα Ευθυμιάδου του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης.

Στα 100 μέτρα με εμπόδια εξασφάλισε πρόκριση για τα Γιάννενα η 17χρονη Γεωργία Γκουτσίδου – Σερμάκη του Ρησσου Κομοτηνής.

Στις επιλαχούσες της δισκοβολίας είναι η 17χρονη Ιωάννα Αραμπατζή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πετύχει πρόκριση στον τελικό της σφαιροβολίας.

Στους εφηβους ο 16χρονος Αγγελος Παναγιωτοφ του Ρησσου Κομοτηνής είναι μέσα στην 16άδα των 200 μέτρων, όπως και στα 400 εμπόδια ο Γιάννης Εμμανουηλίδης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Ο τελευταίος είναι πρώτος επιλαχών και στα 400 μέτρα απλά.

Στα 800 μέτρα αλλά και στα 1.500 μέτρα έχει προκριθεί και μετέχει στους τελικούς αυτών των αγωνισμάτων ο 18χρονος Γιώργος Μαντζαρίδης του Πολυνίκη Ορεστιάδας ενώ στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια προκρίθηκε ο Δημήτρης Τζιαμπαζίδης του Πρωτεα Αλεξανδρούπολης.

Επιλαχών στο ακόντιο είναι ο Χρηστος – Αδωνις Ατζανος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στην δισκοβολία ο Αθανάσιος Τσιακιρούδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα λάβει μέρος στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ιωαννίνων έχοντας πετύχει την 3η καλύτερη επίδοση στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Διασυλλογικού.

Ο ιδιος αθλητής θα λάβει μέρος και στην σφαιροβολία έχοντας εκεί την 4η επίδοση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την 3η την έχει ο Γιάννης Δομασης του Διομήδη Ξάνθης, μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τέλος, η πιο μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο ίσως είναι ο Κωνσταντίνος Πάντσιος του Ρήσσου Κομοτηνής, που κατεβαίνει στους αγώνες με τη δεύτερη καλυτερη επίδοση στο άλμα εις τριπλούν.