Εντονη φημολογία για ορισμό εντός της τρέχουσας εβδομάδας του μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη-Απόλλωνα

Εντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες ότι μετά την απόφαση της Super League με σχεδόν ομόφωνη απόφαση για παραμονή 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία αλλά και επιστολή των διεθνών αρχών που φέρονται να μην δέχονται αύξηση του αριθμού ομάδων στην Super League, η ΕΠΟ πρόκειται εντός των επόμενων ωρών να προχωρήσει σε ορισμό του μπαράζ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης.

Οπως έγινε γνωστό, η ΕΕ της ΕΠΟ ανέβαλε την απόφασή της για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό σημαίνει ωστόσο ότι όσο μένει ως έχει η κατάσταση, πρέπει να προχωρήσει και ο αγώνας μπαράζ ανόδου/παραμονής μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και της Ξάνθης. Ήδη μάλιστα έγινε συζητηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαιρου της ΕΠΟ για να οριστούν τα ματς Πέμπτη και Κυριακή (πρέπει να γίνουν δύο αγωνες), δεδομένου ότι η σεζόν πρέπει να έχιε λήξει ως την άλλη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή παράταση για αυτόν τον λόγο και να πάνε τα ματς Κυριακή 2 Αυγούστου και Πέμπτη 6 του μήνα, ενδέχεται να τροποποιηθεί η προκήρυξη και να γίνει μονό ματς, αλλά το πιο πιθανό εξακολουθεί πάντως να είναι να μην γίνει κανένα μπαράζ δεδομένου ότι ουσιαστικά και οι παίκτες της Ξάνθης αλλά και αυτοί του Απόλλωνα είναι σε διακοπές. Επιπλέον, για να οριστεί μπαράζ πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 και κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ΔΣ της Λίγκας.

Γεγονός πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα, αλλά με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν το σενάριο του μπαράζ έχει αρχίσει ξανά να αχνοφαίνεται – έτερον εκάτερον οι προϋποθέσεις και τα πολλά ερωτηματικά για το πως θα μπορέσει να διεξαχθεί, εφόσον φυσικά οριστεί. Ηδη η πληροφορία για επικείμενο ορισμό του μπαράζ κάνει τον γύρο του διαδικτύου.