Κάνουν μπαλάκι πέρα-δόθε τους αθλητές! Τη Δευτέρα πίσω στο “Μιχαλεντζάκης” οι αγώνες που αναβλήθηκαν λόγω της φωτιάς! Η επίσημη ανακοίνωση

Αργά το βράδυ εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.ΚΟ.ΑΝ.ΜΑ.Θ) αναφορικά με όσα συνέβησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Με αυτήν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του ThrakiSportS ότι η απογευματινή αγωνιστική δράση του Σαββάτου μεταφέρεται την Δευτέρα στο ίδιο κολυμβητήριο, αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο οι ίδιοι αθλητές για το ίδιο πρωτάθλημα το Σάββατο να αγωνίζονται στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή στην Καβάλα και την Δευτέρα να ξαναέρχονται στην Αλεξανδρούπολη κάνοντας πέρα-δώθε την απόσταση, επειδή η ΚΟΕ και η περιφερειακή επιτροπή της δεν είχαν την τόλμη να διεξαχθούν οι αγώνες σε ένα μόνο κολυμβητήριο, όπως συμβαίνει σε όλη την άλλη Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚΟΑΝΜΑΘ:

Σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου και πριν την έναρξη της απογευματινής αγωνιστικής περιόδου προκλήθηκε πυρκαγιά πέριξ του κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η εγκατάσταση και τελικά οι συνθήκες που επικράτησαν δεν επέτρεψαν την έναρξη των αγώνων. Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συγκεκριμένη περίοδο την αυριανή, 26 Ιουλίου, δεύτερη ημέρα των αγώνων που θα λάβει χώρα στο κολυμβητήριο της Καβάλας. Δηλαδή τρεις περιόδους σε μία μέρα. Για τους παραπάνω λόγους η 2η εξ αναβολής αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα 27 Ιουλίου το απόγευμα. Ώρα έναρξης αγώνων στις 18:00. Ισχύουν οι ώρες στα (group) της προθέρμανσης όπως ήταν προγραμματισμένα για σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ζαφείρης Μπαξεβανίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε: “Σήμερα πραγματοποιήθηκε μόνο η πρώτη αγωνιστική αφου λόγω φωτιάς στην περιοχή, εκκενώθηκε το απόγευμα για προληπτικούς λόγους το κολυμβητήριο. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η τρίτη και η τέταρτη αγωνιστική στο κολυμβητήριο της Καβάλας και την Δευτέρα το απόγευμα θα γίνει στο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης η δεύτερη αγωνιστική που αναβλήθηκε σήμερα”.

Η ταλαιπωρία ομάδων και κυρίως αθλητών από αυτό το πέρα-δώθε που δεν έχει να κάνει με την φωτιά, εμφανής. Απλά έπιασε και η φωτιά, αναβλήθηκε το απογευματινό πρόγραμμα και πλέον μπορεί και να σπάσουμε σαν περιοχή ρεκόρ Γκίνες με τον τρόπο διεξαγωγής αυτού τυ πρωταθλήματος, την στιγμή που οι άλλοι έξι όμιλοι γίνονται ορθά σε ένα κολυμβητήριο ο καθένας, όσες συμμετοχές και αν έχουν. Δεν βάζουν τους αθλητές να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να λάβουν μέρος στον ίδιο αγώνα τη μία μέρα στην Αλεξανδρούπολη, την άλλη στην Καβάλα και την τρίτη, όπως προέκυψε, πίσω στην Αλεξανδρούπολη.