Τις 200 συμμετοχές στη Super League έφτασε ο Μανώλης Μπέρτος

Ένα σημαντικό προσωπικό ρεκόρ έπιασε ο Μανώλης Μπέρτος στον Σαββατιάτικο (18/7) αγώνα της ΑΕΛ απέναντι στην παλιά του ομάδα, την Ξάνθη.

Το «φράγμα» των 200 συμμετoχών σε επίπεδο Super League έσπασε ο Ξανθιώτης δεξιός οπισθοφύλακας, Μανώλης Μπέρτος. Ο πολύπειρος μπακ που ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΛ τις συμπλήρωσε μάλιστα απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, την Ξάνθη στον αγώνα που εξασφάλισε για τους Θρακιώτες την παρουσία τους στη διαδικασία των μπαράζ.

Ο Μπέρτος βρίσκεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Α’ Εθνικής κατηγορίας, αγωνιζόμενως σε τρεις διαφορετικές ομάδες (υπέγραψε συμβόλαιο με 4 ομάδες, αλλά στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε).

Πιο συγκεκριμένα, με την φανέλα της Ξάνθης (σε επίπεδο Α’ ομάδας) πραγματοποίησε 155 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, στις μοναδικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του ΑΟΞ με αντίπαλο τη Σταντάρ, αλλά και στον αγώνα μπαράζ του 2014 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου· στα 9 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του με τον σύλλογο της γενέτειρας του (από το 2007-2015 ως δικός της παίκτης και το 2015-2016 ως δανεικός από τον Ολυμπιακό). Μέσα στην 9ετία αυτή πέτυχε μόλις 1 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ.

Στην επόμενη διετία (2016-2018) αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο συμπλήρωσε συνολικά 37 συμμετοχές (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο), πετυχαίνοντας 1 γκολ και 2 ασίστ.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο ρόστερ της Λάρισας, έχοντας πραγματοποίησει μέχρι στιγμής 33 συμμετοχές. Παρότι δεν έχει φτάσει ακόμη τις συμμετόχες των προηγούμενων ομάδων του, έχει σκοράρει ήδη 2 φορές, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ.