Πέντε εκατομμύρια ευρώ ζήτησε για τον Μάνταλο ο Μελισσανίδης και το ένα θα πάει στον Πανόποπουλο

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ. Είναι ο αρχηγός της, είναι ο παίκτης ο οποίος σηματοδότησε την αναγέννηση της Ένωσης, την πορεία από τις μικρότερες κατηγορίες μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018.

Ομολογουμένως, χωρίς αυτόν η ΑΕΚ χάνει ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής της, αφού αποτελεί το σημείο αναφοράς της. Εύλογα, παρά τις γκρίνιες και τα παράπονα, οι περισσότεροι δεν μπορούν να φανταστούν την ΑΕΚ χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εάν κρίνουμε από την αντίδραση του στο ενδιαφέρον που προέκυψε από το εξωτερικό για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης Agent Greek της ιστοσελίδας to10, πριν λίγες μέρες ξένη ομάδα ρώτησε για τον Μάνταλο. Όταν ενημερώθηκε ο Μελισσανίδης, απάντησε ότι ζητάει 5 εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσει στην πώληση του αρχηγού.

Η απάντηση του Μελισσανίδη μαρτυρά ότι δεν θέλει να χάσει τον Μάνταλο. Για αυτό ζητά ένα ποσό που θα αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους. Γιατί κακά τα ψέματα, ένας ποδοσφαιριστής στα 29 έτη του, μετά από δύο εγχειρίσεις χιαστών, δύσκολα θα πιάσει τόσο υψηλή τιμή. Αυτό το επισήμαναν στον Μελισσανίδη και οι μάνατζερ του Μάνταλου. «Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά» ήταν το νόημα των λεγομένων των εκπροσώπων του διεθνούς επιτελικού χαφ προς τον επικεφαλής της Ένωσης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Όμως, αυτός δεν πτοείται. Δεν θέλει να χάσει τον Μάνταλο και αν τον χάσει, να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος. Από το οποίο, πάντως, θα αποκομίσει και ο Πανόπουλος για την Ξάνθη. Λέγεται ότι όταν έγινε το deal Πανόπουλου – Μελισσανίδη για τον Μάνταλο, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης έβαλε ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης στο 20%. Κάτι που σημαίνει ότι αν πωληθεί εν τέλει ο Κομοτηναίος άσος, θα πάρει χρήματα και η ομάδα της Θράκης. Και αν αυτό το ποσό κυμανθεί πράγματι στα 5 εκατ. ευρώ, πρακτικά το ένα θα καταλήξει στα ταμεία της ομάδας της Ξάνθης…