«Να παραμείνει στην Ξάνθη ο Καραγεωργίου, φέτος έβγαλα ένα εκατ. άσπρες τρίχες από το άγχος για τη σωτηρία»

Ο βετεράνος επιθετικός της Ξάνθης Πέτρος Τεγγελίδης μπορεί να βρίσκεται στη Γερμανία, ωστόσο παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πορεία της ομάδας της οποίας τίμησε τη φανέλα όσο ελάχιστοι.

Μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis και αναφέρθηκε στην πορεία παραμονής της ομάδας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω κάνει ακόμη 1 εκ. άσπρες τρίχες στα μαλλιά! Και από το άγχος για τη σωτηρία και από το θέαμα που έβλεπα γενικώς στο Πρωτάθλημα. Τέλος καλό, όλα καλά. Αυτό μετράει αυτή τη στιγμή. Εύχομαι να μην ξαναμπεί σε τέτοιες περιπέτειες η Ξάνθη».

Για το αν πρέπει να αντεπιτεθεί η Ξάνθη στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας που κατηγορήθηκε σχολίασε: «Νομίζω και πιστεύω ότι η Ξάνθη είναι καθαρή. Η άποψή μου είναι πως θα κοιτούσα να κάνω μια νέα αρχή με πολύ καλή ομάδα, σωστή λειτουργία, όπως λειτουργεί έτσι εδώ και χρόνια η Ξάνθη. Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το παραμικρό. Ψάχνουμε τις ενστάσεις και όλα αυτά για το παραμικρό, ακόμη και για μια αλλαγή. Γελοία πράγματα. Την παραλαβή του Κυπέλλου στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό για παράδειγμα, την έκαναν στον Πρόεδρο και όχι στον αρχηγό της ομάδας. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Πρωταγωνιστές δεν είναι πλέον οι ποδοσφαιριστές κι εμένα αυτό με πονάει. Οι παίκτες έρχονται πίσω από παράγοντες και πόσους άλλους. Πρωταγωνιστής είναι ο ποδοσφαιριστής και κανένας άλλος».

Για το αν η Ξάνθη πρέπει να κρατήσει τον Νίκο Καραγεωργίου ή να αλλάξει προπονητή, ο Πέτρος τεγγελίδης ανέφερε: «Ο Νίκος έχει αποδείξει ότι είναι καλός προπονητής, πέρασε από πολλές ομάδες. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα να αλλάξει προπονητή η Ξάνθη. Να κάνει καλή ομάδα είναι το ζήτημα. Αν ο Νίκος έχει καλύτερο υλικό, θα το αξιοποιήσει και ο ίδιος καλύερα. Θα ήθελα πολύ να μείνει ο Νίκος. Η ομάδα θέλει ελληνική ψυχή, χρειάζεται περισσότερο ελληνικό στοιχείο. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον φέρεις στο γήπεδο αν δεν έχεις δικά σου παιδιά στην ομάδα. Χάνονται ταλέντα με τα μανατζεριλίκια που έρχονται παίκτες οι οποίοι στην πατρίδα τους δεν παίζουν ούτε Γ’ Εθνική και δεν παίζουν δικά μας ταλέντα».