Θυμήθηκε το μετάλλιο της Εθνική Ελπίδων του Κούλη Ταξιλδάρη και του Γιώργου Λημνιάτη η ΕΟΚ

Ήταν μια μέρα σαν και τη σημερινή αλλά το 1992, 19 Ιουλίου δηλαδή, όταν η Εθνική Ελλάδος Ελπίδων κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ που είχε φιλοξενηθεί στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», με τον εμβληματικό Κομοτηναίο καθηγητή του ΔΠΘ Κούλη Ταξιλδάρη να είναι βοηθός προπονητή του Γιώργου Τσίτσκαρη και να έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας.

Μάλιστα η Εθνική μας έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε με 65-63 από την σπουδαία Ιταλία των Αμπιο, Ντε Πολ, Φροζίνι, Πορταλούπι και Μορέτι.

Το ρόστερ των αθλητών του Γιώργου Τσίτσκαρη και Κούλη Ταξιλδάρη περιελάμβανε μεγάλα ονόματα όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Νίκος Μπουντουρης αλλά και ο έχων θρακιώτικες ρίζες και συγκεκριμένα από την Ξάνθη Γιώργος Λημνιάτης.

Αναλυτικά το ρόστερ της Εθνικής Εφήβων του 1992, που είχε αναδειχθεί δευτεραθλήτρια Ευρώπης μια μέρα σαν και αυτήν 28 χρόνια πριν: Νίκος Μπουντούρης, Δημήτρης Αβδάλας, Γιώργος Σιγάλας, Γιώργος Λημνιάτης, Βαγγέλης Λογοθέτης, Νίκος Οικονόμου, Χρήστος Μυριούνης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Σεραφείμ Γραικός, Κώστας Μωραϊτης, Νίκος Νούσης, Κώστας Ταμπάκης.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής:
Ελλάδα-Τσεχοσλοβακία 76-63
Ελλάδα-Πολωνία 75-59
Ελλάδα-Ισπανία 84-81
Ελλάδα-Γερμανία 68-60
Ελλάδα-Ισραήλ 80-74
Ελλάδα-Γαλλία 82-51
Ελλάδα-Ιταλία 63-65