Επιτυχίες για τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής

Με έντεκα αθλητές και αθλήτριες  το τμήμα Μπάντιμτον Κομοτηνής του ΑΣ Δημοκρίτειο έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U13 (κάτω των 13 ετών) και βετεράνων (άνω των 35 ετών), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου στο  κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, αρχίζοντας έτσι ξανά την αγωνιστική δράση στο άθλημα μετά την καραντίνα λόγω του covid19.

Αναλυτικά οι υμμετοχές και αποτελέσματα στην κατηγορία U13:

  • Μαρία Κασάπη αργυρό στο διπλό μικτό και χάλκινο στο απλό κοριτσιών
  • Άγγελος Καλλιγάς, αργυρό στο διπλό μικτό.
  • Κωνσταντίνος Καλλιγάς, χάλκινο στο διπλό αγοριών 
  • Δημήτρης Μαλούσης, θέση 9-16 στο διπλό αγοριών, 17-32 στο απλό αγοριών
  • Πέτρος Κασάπης, θέση 9-16 στο διπλό αγοριών, 17-32 στο απλό αγοριών

Αναλυτικά οι συμμετοχές και τα αποτελέσματα στην κατηγορία +35

  • Χριστίνα Μαυροματίδου 3 χρυσά απλό – διπλό γυναικών, διπλό μικτό
  • Ελένη Κοκοβίδου χρυσό στο διπλό γυναικών, θέση 5-8 στο διπλό μικτό
  • Χρήστος Καλλιγάς χρυσό στο διπλό μικτό, αργυρό στο διπλό ανδρών χάλκινο στο απλό
  • Θανάσης Κασάπης χρυσό στο διπλό ανδρών. 
  • Ανδρέας Λύκος αργυρό στο διπλό ανδρών 
  • Ζαχαρίας Ναούμ, θέση 5-8 στο διπλό μικτό, θέση 9-16 στο απλό και στο διπλό ανδρών

«Η πόλη μας εκπροσωπήθηκε επάξια με τους αθλητές μας και στις δύο αυτές διοργανώσεις να κατακτώντας πολλά μετάλλια!» κατέθεσε ως απολογιστικό σχόλιο στα δύο αυτά πρωταθλήματα ο προπονητής του Α.Σ. Δημοκρίτειο Χαράλαμπος Ιορδάνου, αναδεικνύοντας ότι παραλίγο να έρθει το χρυσό στο μικτό U13, ενώ συγχρόνως ήρθαν αρκετά χρυσά στους βετεράνους. Μάλιστα, στη μικρή κατηγορία, τρεις εκ των αθλητών είναι κάτω των 11 ετών, άρα θα συμμετάσχουν με αξιώσεις και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

«Οι αθλητές μας κατάφεραν σε αντίξοες συνθήκες να εμφανιστούν αρκετά προετοιμασμένοι και βελτιωμένοι σε σχέση με τους αντιπάλους», σχολίασε ο προπονητής, ο οποίος είναι χαρούμενος γιατί «παρά τις δυσκολίες, το μπάντμιντον της Κομοτηνής συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρόν».

Άξιο αναφοράς είναι πως και από άποψης συμμετοχής, το μπάντμιντον της Κομοτηνής προχωράει περίφημα, καθώς για παράδειγμα στις πρόσφατες αυτές διοργανώσεις σε ένα σύνολο 70 αθλητών, οι 11 ήταν από το Α.Σ. Δημοκρίτειο και «άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις» σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ιορδάνου στην εφημερίδα “Χρόνος”.

Η φετινή αγωνιστική χρόνια θα ολοκληρωθεί με συμμετοχή σε άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου στις κατηγορίες Αντρών – Γυναικών, U17 και U11, «κλείνοντας μια  δύσκολη χρόνια για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά με πολύ θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μας», σύμφωνα με τον προπονητή, ο οποίος υπολογίζει και σε αυτό το πρωτάθλημα να υπάρχει μαζική συμμετοχή από την Κομοτηνή και διεκδίκηση μεταλλίων.

«Είμαστε χαρούμενοι, γιατί μέσα σε όλη την κατάσταση, καταφέρνουμε και εμφανιζόμαστε σ’ επίπεδο συμμετοχών, αλλά πλέον οι αθλητές μας έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα που λαμβάνουν μέρος», καταλήγει, με ένα γενικότερο σχόλιό του, ο Χαράλαμπος Ιορδάνου.

Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία των αθλητών συνεχίζεται κανονικά με τις προπονήσεις να γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε τηλεφωνώντας στο 6973234131.