Σε απολογία η ΠΑΕ Ξάνθη και ο δηλωμένος ως διερμηνέας υιός Πανόπουλου για την ατάκα σε Τζήλο «τόσο ξύλο έφαγες, μυαλό δεν έβαλες»

Εξοργισμένοι ήταν στην Ξάνθη με τις αποφάσεις του Τζήλου στον αγώνα με τον Αστέρα, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Μετά τη λήξη του αγώνα, όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας που αποκαλύπτει το sdna, «οι άνθρωποι της Ξάνθης πήγαν «καροτσάκι» το διαιτητή μέχρι τ’ αποδυτήρια, διαμαρτυρόμενοι έντονα για τις αποφάσεις του».

Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λιγκ κάλεσε σε απολογία τη Ξάνθη και τον διερμηνέα της διότι όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που επίσης μεταφέρει το sdna, ο διερμηνέας κατά την αποχώρηση των διαιτητών εκτός από τις ύβρεις κατά της διαιτητικής ομάδας φέρεται να είπε: «Τόσο ξύλο που έφαγες μυαλό δεν έβαλες».

«Ο Τζήλος, το Δεκέμβριο του 2018, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός, είχε πέσει θύμα εγκληματικής επίθεσης έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στην ταυτοποίηση δύο εκ των  δραστών – οπαδών του Ολυμπιακού και σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν με το βαθύ “κράτος του Πειραιά”, που έχει έδρα την όδο Ιάσωνος», αναφέρει το sdna.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο διερμηνέας της Ξάνθης στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν ο μεγάλος γιος του Χρήστου Πανόπουλου, ο Γιάννης, ο οποίθος κάθισε σε δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα της θρακιώτικης ομάδας στον πάγκο και παρακολούθησε από εκεί την αναμέτρηση, προφανώς δηλωμένος ως… διερμηνέας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη, 16-07-2020 και ώρα 11:00, την παρακάτω ΠΑΕ:
A/ ΠΑΕ Ξάνθη, Ι. Πανόπουλος (διερμηνέας): «Βάσει των αναφερομένων στο από 11/07/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 11/07/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Ξάνθη-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι. σε συνδυασμό με το 11 παρ. 1, 2 και 3, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.