Δεν κατέθεσε ο Πανόπουλος ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ ενώπιον του CAS αν και είχε αρχικά προταθεί

Αν και από τον περασμένο μήνα είχε προταθεί ως ένας από τους τρεις μάρτυρες του ΠΑΟΚ, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, τελικά ο Χρήστος Πανόπουλος δεν κλήθηκε να καταθέσει στο CAS.

Όπως αναφέρεται και στο πολύωρο live της διαδικασίας του ThrakiSportS, υπήρξε ανατροπή – αλλαγή τις προηγούμενες μέρες και από το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ αφαιρέθηκε το όνομα του Πανόπουλου (και προστέθηκε αυτό του Κυριάκου Κυριάκου, που είναι μέλος ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Μάλιστα, ο Κυριάκος Κυριάκος βρίσκεται στη Λωζάννη αυτοπροσώπως και παρακολουθεί τη διαδικασία, προκαλεί ωστόσο απορίες πόσο αξιόπιστη θα κριθεί από τους δικαστές – διαιτητές μια μαρτυρία ενός μέλους του ΔΣ της κατηγορούμενης ΠΑΕ.

Βέβαια, το ίδιο επιχείρημα ίσχυε εξ αρχής και για τον Πανόπουλο. Δεν έχει διαρρεύσει πότε ακριβως ελήφθη η απόφαση να μην καταθέσει ούτε όμως και πιανού είναι αυτή η απόφαση. Ο ΠΑΟΚ και το νομικό του επιτελείο άλλαξαν γνώμη (και αν ναι, έχει ενδιαφέρον να διερευνηθεί γιατί έγινε αυτό) ή ίδιος αν και είχε πει αρχικά το ναι με αποτέλεσμα να δηλωθεί, έκανε τελικά πίσω (και «κρέμασε» τον ΠΑΟΚ).

Οπως αναφέρεται και στο live του ThrakiSportS, διευκρινίζεται ότι έχει μέρες που έχει ληφθεί απόφαση να μην είναι ο Πανόπουλος μάρτυρας στην υπόθεση. «Είναι άγνωστο αν αυτό έγινε με πρωτοβουλία Πανόπουλου ή αν έγινε επειδή έτσι έκρινε το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Εϊναι πάντως γεγονός ότι μαρτυρική κατάθεση του Χρήστου Πανόπουλου στο CAS δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι».

Βέβαια, οι δικαστές έχουν στα χέρια τους αντί της μαρτυρικής κατάθεσης που εφόσον συνέβαινε θα τους έδινε την δυνατότητα να του κανουν ερωτήσεις, μια γραπτή δήλωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη με την οποία αποκρούει τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΕΑ για κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στον ίδιο, προτάσσοντας την οικονομική του αυτάρκεια.

Μετά την ανατροπή με την μαρτυρική κατάθεση Πανόπουλου ο ΠΑΟΚ μένει με δύο μαρτυρες (εκτός αν θεωρηθεί ως τρίτος ο Κυριακος και κληθεί να μιλήσει ως τέτοιος, όπως έλεγαν κάποιες πληροφορίες). Ο ένας είναι όπως αποκάλυψε την περαμένη εβδομάδα το ThrakiSportS ο Ξανθιώτης Δήμος Τζιώρτζης, διαχειριστής της Vialand, της εταιρείας δηλαδή που έχει στην κατοχή της το Σαλέ των Πηγαδίων και τα βοηθητικά του γήπεδα, όπου προπονούνταν και έδιναν αγώνες οι ακαδημίες της ΠΑΕ Ξάνθη.

Η δεύτερη μαρτυρική κατάθεση, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, αφορά τον Κύπριο Ιωάννου, γενικό διευθυντή της Beltera, της μητρικής εταιρείας δηλαδή του ομίλου Σαββίδη. Ωστόσο αναφορικά και με αυτήν την κατάθεση παραμένει ομιχλώδες αν τελικά πραγματοποιήθηκε ή θα πραγματοποιηθεί – σύμφωνα με κάποιες διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά της Ξάνθης διευκρινίζεται ότι παρίσταται στην διαδικασία ενώπιον του CAS ως διάδικος μόνο και μόνο επειδή στράφηκε εναντίον της ο Ολυμπιακός και κατά συνέπεια, απέκτησε αυτήν την ιδιότητα με την προσφυγή της πειραϊκής ΠΑΕ. Στο CAS ζητάει την απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού και μόνο (καθώς αυτό μπορεί να ζητήσει ως διάδικος στη συγκεκριμένη υπόθεση).

Δεν παρίσταται η Ξάνθη στο κομμάτι της προσφυγής του ΠΑΟΚ για την επιστροφή των -7 βαθμών και υπενθυμίζεται ότι η ίδια δεν προσέφυγε στο CAS για το συγκεκριμένο θέμα. Εκτιμάται ωστόσο ότι αν το CAS αποφανθεί ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία, κάτι στο οποίο επιμένει και η Ξάνθη, τότε η αθωωτική αυτή απόφαση θα επεκταθεί και στην ομάδα της Θράκης και ας μην έχει προσφύγει στο CAS.

Η δίκη ενώπιον του CAS είναι σε εξέλιξη, μπορείτε να δείτε λεπρό προς λεπτό όσα συμβαίνουν εκεί με ένα κλικ ΕΔΩ.