Κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης – Προς αναβολή το ματς με Λαμία

Θετικό κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στην ομάδα της Ξάνθης σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ThrakiSportS, πιθανότατα ένα από τα επτά που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ στον Νομό.

Η ενημέρωση έγινε ενώ η ομάδα είχε αναχωρήσει για την Λαμία, όπου το βράδυ του Σαββάτου θα έδινε κανονικά αγώνα επιβίωσης με την τοπική ομάδα.

Το θετικό κρούσμα ταξίδευε με το πούλμαν της αποστολής για τη Λαμία και ενημερώθηκε όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής σε ξενοδοχείο λίγο έξω από τον Βόλο, όπου είχε κλείσει για να διανυκτερεύσει η ομάδα.

Ηδη έχει ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και δόθηκε η εντολή να μπει η ομάδα σε καραντίνα για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα. Κλιμάκια θα μεταβουν εκεί για να περάσουν από νέα τεστ όλους τους παίκτες και το προσωπικό.

Εφόσον βγουν αρνητικά τα δείγματα, θα ανάψει το πράσινο φως για την διεξαγωγή του αγωνα, αλλά αυτό εκτιμάται ότι δεν μπορεί να συμβεί πριν την Δευτέρα. Με βάση τα πρωτόκολλα, το παιχνίδι Λαμία – Ξάνθη οδηγείται σε αναβολή.

Πάντως, η Super League δεν επιβεβαιώνει ακόμα την ακύρωση του αγώνα ούτε επιβεβαιώνει κρούσμα σε ομάδα της Super League. Υπάρχει ωστόσο επιβεβαίωση του κρούσματος στην ομάδα της Θράκης από αρμόδια πηγή του συλλόγου της Ξάνθης προς το ThrakiSportS.