Volley League: Με σούπερ Χριστόφα στο τέλος ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό

Με κρίσιμο Χριστόφα από το τρίτο σετ και έπειτα ο Φοίνικας Σύρου επέστρεψε από το 2-1 σετ κερδίζοντας τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρα τους 13 πόντους του βασικού Ραφαήλ Κουμεντάκη δεν κατάφερε να κερδίσει.

Με μια τρομερή εμφάνιση ο Φοίνικας Σύρου του Νίκου Χριστόφα και Βασίλη Καρασσαβίδη, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε Θρακιώτικες ομάδας, έσπασε τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στον Ολυμπιακό κερδίζοντας με 3-2 το πρώτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών.

Ο Θεσσαλονικιός κεντρικός, Νίκος Χριστόφας, με πέρασμα από ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής και Εθνικό Αλεξανδρούπολης πέρασε στα μέσα του τρίτου σετ και με το εξαιρετικό του σέρβις και τις βοήθειες στα μπλοκ, τα οποία δεν φαίνονται στα στατιστικά, βοήθησε στην ανατροπή από το 2-1 σε 3-2, ο ίδιος τελείωσε με 5 πόντους (3 επιθέσεις, 2 μπλοκ) ενώ και ο Βασίλης Καρασαββίδης, έχει αγωνιστεί στον ΑΟ Ορεστιάδας, ήταν σταθερά από το πρώτο σετ το λίμπερο υποδοχής με εξαιρετική παρουσία.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αγωνίστηκε σε ολόκληρη την αναμέτρηση ως βασικός πετυχαίνοντας 13 πόντους (9 επιθέσεις, 3 άσους και 1 μπλοκ) κάνοντας μια καλή εμφάνιση, η οποία δεν ήταν αρκετή.

Μικρή συμμετοχή είχε ο Ριζόπουλος για μερικά σέρβις, υποδοχή και άμυνα ενώ δεν αγωνίστηκε ο Εβρίτης κεντρικός, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρίες.