Κύπελλο Ελλάδος: Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μάνου Γαβριηλίδη δεν είναι η έδρα του τελικού

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης για την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και με την ευκαιρία, όπως είχε προαναγαγγείλει το ThrakiSportS, προήδευσε μιας πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ.

Αντικείμενο της συζήτησης είναι τα δεδομένα ενόψει του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου. Η έδρα όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS παραμένει βάσει προκήρυξης στον αέρα, αφού δεν επιτρέπεται το ματς να γίνει ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στο Καραϊσκάκη που αποτελούν έδρες των δύο αντιπάλων.

Βάσει των εδρών που δήλωσε η ΕΠΟ στην UEFA για την Εθνική Ομάδα, η μόνη άλλη έδρα που βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής είναι η Ριζούπολη, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος δεν φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση για φιλοξενία αγώνα. Τα δυο άλλα γήπεδα στην Αττική που πληρούν προδιαγραφές (μεταξύ άλλων και για εγκατάσταση VAR) είναι αυτά του Πανιωμίου στη Νέα Σμύρνη και του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Πέραν τούτων, πρέπει να πάμε σε έδρα εκτός Αθηνών ή και εκτός… χώρας για να βρούμε κατάλληλο γήπεδο.

Ωστόσο η έδρα είναι το τελευταίο που απασχόλησε αυτήν την πρώτη συζήτηση για τον τελικό. Το μεγάλο πρόβλημα για την ΕΠΟ είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ για αγώνες και ορίζει ως ανώτατο αριθμό ατόμων σε ένα γήπεδο ουσιαστικά τα 300 άτομα. Στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται οι πάντες, από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων που θα είναι σε αγωνιστικό χώρο, πάγκους και εξέδρες μέχρι τους σεκιούριτι, τους αστυνομικούς, τους δημοσιογράφους και γενικά όσους θα βρίσκονται στο γήπεδο.

Με δεδομένο ότι μόνο η Cosmote για τη μετάδοση του αγώνα αναμένεται να χρειαστεί 70 άτομα (δημοσιογράφους, κάμερες, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, λοιπους τεχνικούς κλπ) και κάθε ομάδα άλλους τόσους (παίκτες, αναπληρωματικούς, προπονητικο τιμ, γιατρούς, διοικήσεις κλπ), γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον αποκλείσουμε το ενδεχόμενο παρουσιας κόσμου στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρξει γενναία αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Κατά συνέπεια ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μάνου Γαβριηλίδη αυτήν την στιγμή είναι αυτός, το πως θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της παρουσίας μόνο 300 ατόμων συνολικά σε έναν τόσο σοβαρό αγώνα όπως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Εφόσον επιτευχθεί η εξαίρεση που ήδη δρομολογείται να ζητηθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, τότε θα αρχίσει και η συζήτηση για την έδρα του τελικού. Για την ώρα παραμένει στον αέρα, αλλά από την στιγμή που υπάρχει ζήτημα συνολικά με την διεξαγωγή του τελικού, η έδρα μοιάζει με παρωνυχίδα.