Γ’ Εθνική: Μετά από τρια χρόνια επιτυχιών αποχωρεί από το Οφρύνιο ο πρώην του ΑΟΞ Φώτης Δουμάνης

Μετά από μια τριετία ως ασπρόμαυρος «αετός» ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης, Φώτης Δουμάνης, αποχωρεί από τον Αετό Οφρυνίου.

Ο 26χρονος (γεννημένος 28/10/1993) σύμφωνα με το soccerbase.info γεννήθηκε στη Δράμα, αλλάκατάγεται από τη Νικήσιανη Καβάλας. Διακρίθηκε στην Δ’ Εθνική με τον Ορφέα Ελευθερούπολης και η Ξάνθη τον αποκτά. Εκεί ξεχωρίζει με την ομάδα Κ20 για το δυναμικό του παιχνίδι.
Το 2012 βρίσκεται δανεικός στα Χανιά και ξεκινάει δυναμικά αν και 19 ετών. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Κύπελλο εναντίον του Φωκικού το νικητήριο γκολ.

Κάνει γεμάτη σεζόν και αρχίζει να δυναμώνει, με αποτέλεσμα να συνδυάζει πολλά στοιχεία, τεχνική, δύναμη, εκτελεστικότητα και δημιουργικότητα.
Την επόμενη σεζόν παίζει πάλι δανεικός, αλλά σε πιο οικείο περιβάλλον, στον Ορφέα όπου αποκτά πλέον ηγετικό ρόλο και παίρνει στοιχεία από αρκετούς προπονητές που δουλεύουν στην ομάδα, Καραμπιμπέρη, Χρυσοστομίδη, Μαγκαφίνη.

Την 1η Δεκεμβρίου 2013 κάνει χατ τρικ στην Κομοτηνή στο 4-0 επί του Κοσμίου, βάζοντας ένα γκολ με κόρνερ και ένα με φάουλ.
Μένει ελεύθερος από την Ξάνθη, αλλά οι κρητικοί δεν τον ξεχνούν και ο πρωην του Πανθρακικού Παναγιώτης Διακάκης, που είχε δουλέψει στα Χανιά, τον προτείνει στην Επισκοπή, όπου κάνει ντεμπούτο στη Φούτμπολ Λιγκ. Σκοράρει στο ντεμπούτο του στην κατηγορία εναντίον του Αχαρναϊκού, αλλά η συνέχεια δεν είναι καλή και η ομάδα στα πλέι άουτ καταρρέει.

Ακολουθεί τον προπονητή που ξεκίνησε στην Επισκοπή, τον π΄ρωην επίσης του ΠΑνθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη στην Καβάλα. Περιβάλλον γνώριμο και ο Φώτης είναι εξαιρετικός, κάνει εννέα γκολ και η Καβάλα τερματίζει τέταρτη.
Η απόδοσή του κεντρίζει το ενδιαφέρον της Δόξας Δράμας και το 2016 τον αποκτά, για να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Δύο γκολ στο ντεμπούτο του και τέσσερα στα πρώτα έξι παιχνίδια. Ωστόσο πριν αλλάξει ο χρόνος μπαίνει στο περιθώριο και ταυτόχρονα στρατεύεται.

Το καλοκαίρι του 2017 δέχεται πρόταση από τον νεοφώτιστο στην Γ’ Εθνική Αετό Ορφανού και βοηθάει την ομάδα σε μια φανταστική σεζόν, που την φέρνει δεύτερη στη βαθμολογία, μπροστά από έμπειρες ομάδες όπως η Καβάλα και ο Νέστος. Το κλίμα της ομάδας του άρεσε και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα μείνει στην ίδια ομάδα για δυο ακόμη σεζόν, με ηγετικό πλέον ρόλο.

Η ανακοίνωση του Αετού: Τρία χρόνια φόρεσες την φανέλα με το 10 στην πλάτη…τρία χρόνια μας χάρισες μαγικές στιγμές …τρία χρόνια ήσουν στην θέση οδηγού για την ομάδα μας….Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και φίλε πρώτα και μετά ” συνεργάτη” έφτασε η στιγμή να αποχωριστείς την οικογένειά μας …λόγοι επαγγελματικοί έφεραν το ” διαζύγιο” αυτό που όμως για όλους εμάς αλλά και εσένα δεν μπορεί να σβήσει τις χαρές που ζήσαμε….Σε ευχαριστούμε φίλε…υγεία να έχεις και σίγουρη καλή ποδοσφαιρική συνέχεια…ΤΟΝ ΑΕΤΟ θα τον έχεις στην καρδιά σου όπως και εμείς εσένα…!!!!!!!!».