Συναγερμός μετά από κρούσμα κορονοϊού σε δάσκαλο που διδάσκει σε 4 σχολεία της Θράκης

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης μετά την εμφάνιση 1 νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε 4 σχολεία.

Συγκεκριμένα ο 46χρονος δάσκαλος από τον Εχίνο, διδάσκει στα 150 και 200  σχολεία του Δροσερού και στο 100 και 17ο.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός είχε συμπτώματα (πυρετό) το Σαββατοκύριακο, έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκε θετικό.

Ακολούθησε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που έχουν αναφέρει το γεγονός στον ΕΟΔΥ κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Μειονοτικό Γυμνάσιο. Να σημειώσουμε ότι τα σχολεία στο Δροσερό δεν λειτουργούν. Έχει γίνει δε απολύμανσή τους το Σαββατοκύριακο που ήταν προγραμματισμένη. 

Υπάρχει συνεργασία του ΕΟΔΥ με την Πρωτοβάθμια και τον δήμο και θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού ο οποίος είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει καραντίνα στο σπίτι του.

Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει κλείσει το δημοτικό σχολείο της Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου εξαιτίας δασκάλου που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνεται στα 5 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον δήμο Τοπείρου στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων του ΕΟΔΥ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες.

Πηγή: https://empros.gr/