Κινητικότητα Τούρκων με 6.000 μετανάστες στον Έβρο – Εντολή ετοιμότητας από ΓΕΣ σε όλες τις μονάδες ως την Αλεξανδρούπολη

Προκαλούν στον Έβρο αυτή την ώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τους μετανάστες που συγκεντρώνονται για μία ακόμη φορά στα σύνορα, προκαλώντας για την δημιουργία θερμού επεισοδίου.

Συναγερμός στο ΓΕΣ μετά τις προκλήσεις με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή όλες οι στρατιωτικές μονάδες μέχρι και την Αλεξανδρούπολη να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Στρατός και η Αστυνομία δηλώνουν έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα μας για μία ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο focustonevro.gr υπάρχει κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά με μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Τυχερού καθώς και στα Ύψαλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 6000 μετανάστες κατά μήκος των συνόρων.

Η αφορμή του 3μέρου (Αγίου Πνεύματος) που πλησιάζει, δημιουργεί υποψίες για πιθανή δραστηριότητα από την Τουρκική πλευρά.

Φυσικά υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα από την Ελληνική πλευρά με ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας αυτήν την ώρα. Το επίπεδο ετοιμότητας είναι υψηλό και έτοιμο να διαχειριστεί κάθε πιθανό σενάριο.

Αναμένουμε εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε τακτικά.

Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Έβρος.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήδη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, εκτός από την περιοχή της Αδριανούπολης, κινητικότητα υπάρχει και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών, μάλιστα, φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες, αναφέρει δημοσίευμα της Haber Turk.

Πηγές: https://diavlos924.gr/ και https://focustonevro.gr/ και https://www.protothema.gr/ και https://www.radioevros.gr/ και https://evrosonline.gr/