Γ’ Εθνική: Πρώην της Ξάνθης και πρώην του Πανθρακικού βάζουν στόχο την πεντάδα για την Κοζάνη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος Πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνη Αλέξανδρος Αδαμίδης, πλαισιωμένος κι από τους αδερφούς Παντελή και Κώστα Καπετάνο, οι οποίοι θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα διοικητικά κι αγωνιστικά δρώμενα της ομάδας.

«Το βασικό που έχουμε να αναπτύξουμε, από τη στιγμή που η ομάδα κατάφερε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, είναι η εξωστρέφεια. Πρέπει να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όταν πάμε στο επόμενο επίπεδο να είμαστε έτοιμοι», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Αδαμίδης δίνοντας και την είδηση πως η Κοζάνη δεν θα έχει πλέον μόνο τμήμα ποδοσφαίρου αλλά σταδιακά θα δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα όπως ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, ράγκμπι και ελευθέρα πάλη.

Στη συνέντευξη τύπου τέθηκε και το ερώτημα γιατί εν τέλει δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της Κοζάνης και της ΑΕΠ ώστε να υπάρξει συνένωση σε ένα αθλητικό σωματείο, που θα αγωνιζόταν στην Football League από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης Παντελής Καπετάνος ο οποίος σε γενικές γραμμές υποστήριξε ότι του φάνηκε «πως ήταν σα να ήθελαν οι άνθρωποι της ΑΕΠ να απορροφήσουν την ομάδα της Κοζάνης», κάτι που όπως συμπλήρωσε κι αδερφός του Κώστας, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν υην φανέλα του Πανθρακικού, «δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί».

Τα δύο αδέρφια, που ήταν κι εκείνα που έλαβαν πρώτα το λόγο, στην έναρξη της συνέντευξης, είπαν πως εδώ και δύο εβδομάδες προετοιμάζουν τα της ομάδας για τη νέα σεζόν κι ότι η άνοδος δεν θέλουν να είναι ένα πυροτέχνημα, θέτοντας ως πρώτο στόχο, για φέτος, να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της Γ’ Εθνικής. Παράλληλα κι οι δυο τους αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά, σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές και πως φέτος ευελπιστούν με τη στήριξη και του Δήμου Κοζάνης, πως όλα θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα.