«Χάρηκα που ακούστηκε ο Έβρος για καλό» – Υπερηφάνεια σε ΝΟΑ και Εθνικό για τον «σεμνό ήρωα του Αλίμου» Βαγγέλη Μπαρταλή

Υπερήφανοι δηλώνουν ο ΝΟΑ και οι άνθρωποι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τον Βαγγέλη Μπαταρλή, που παρόλο που ο ίδιος δεν επιθυμεί τον χαρακτηρισμό, αναφέρεται πλέον από όλους ως ο «ήρωας του Αλίμου».

«Εκανα απλά την δουλειά μου και ότι θα έπρεπε να κάνει ο καθένας, δεν μου αρέσει να με αποκαλούν ήρωα» δήλωσε ο νεαρός Εβρίτης αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι έκανε κάτι που κανείς άλλος από εκατοντάδες παρευρισκόμεους δεν τόλμησε: με κίνδυνο τη ζωή του βούτηξε στη θαλάσσα για να σώσει νεαρή γυναίκα που πνίγονταν.

Ολα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Αλίμου. Περαστικοί που έκαναν βόλτα στο πλακόστρωτο άκουσαν τις φωνές της γυναίκας που παρασύρονταν από τα ρεύματα και φώναζε «πνίγομαι, βοήθεια». Οι περαστικοί τηλεφώνησαν στο 100 και ένα πλήρωμα της Αμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο σημείο. Ο νεαρός αστυνομικός χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την έξαρτηση και τον εξοπλισμό του, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα υπό το βλέμμα του συνεργάτη του.

Για το πως αισθάνεται που έσωσε τη ζωή της νεαρής γυναίκας είπε: «Αισθάνομαι μία τεράστια χαρά και ικανοποίηση πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Έκανα το καθήκον μου όπως κάνουν όλοι οι Αστυνομικοί. Χάρηκα επίσης που ακούστηκε ο τόπος καταγωγής μου, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ακόμα περισσότερο χάρηκα για την ικανοποίηση που έδωσα στην οικογένεια μου όπως και για τους ανθρώπους που έχασα πρόσφατα και είναι υπερήφανοι από εκεί ψηλά».

Για το πως αισθάνεται που έσωσε τη ζωή της νεαρής γυναίκας είπε: «Αισθάνομαι μία τεράστια χαρά και ικανοποίηση πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Έκανα το καθήκον μου όπως κάνουν όλοι οι Αστυνομικοί. Χάρηκα επίσης που ακούστηκε ο τόπος καταγωγής μου, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ακόμα περισσότερο χάρηκα για την ικανοποίηση που έδωσα στην οικογένεια μου όπως και για τους ανθρώπους που έχασα πρόσφατα και είναι υπερήφανοι από εκεί ψηλά».

Οπως φαίνεται και στο βίντεο του bloko.gr κολύμπησε περίπου 200 μέτρα μέχρι να προσεγγίσει τη νεαρή γυναίκα η οποία μόλις που κρατούσε τις αισθήσεις της. Ο Μπαταρλής την έπιασε από τη μέση και σιγά σιγά την έβγαλε στην ακτή όπου πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την επιχείρηση διάσωσης με κομένη την ανάσα. Στο μεταξύ είχε φτάσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την κοπέλα αλλά και τον αστυνομικό ο οποίος έφερε εκχυμώσεις στο λαιμό και στην πλάτη από την προσπάθεια του θύματος να κρατηθεί στην επιφάνεια. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

«Κατά την απογευματινή βάρδια την Κυριακή 31 Μαΐου λάβαμε το σήμα από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για γυναίκα που ζητούσε βοήθεια εντός της θαλάσσης. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100. Ανέφεραν για μία γυναίκα που ζητούσε βοήθεια στη θάλασσα περίπου στα 200 μέτρα από την ακτή. Η μεγάλη απόσταση ήταν και ο λόγος που δεν επενέβη κάποιος περαστικός. Φτάσαμε στο σημείο όπου υπήρχε πλήθος κόσμου. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλα την εξάρτηση μου και έπεσα στο νερό για να προλάβω τα χειρότερα», είπε από το νοσοκομείο ο Βαγγέλης Μπαταρλής.

«Μετά από 200 μέτρα και κακές καιρικές συνθήκες μπόρεσα να φτάσω στην κοπέλα. Ηταν εμφανώς καταβεβλημένη. Είχε κύμα και έβρεχε. Εφτασα στην κοπέλα. Ηταν καταβεβλημένη. Την έβγαλα τελικά στην στεριά με αρκετά μεγάλο κίνδυνο και της δική μου σωματικής ακεραιότητας και την παρέλαβε το ΕΚΑΒ». Για το πως αισθάνεται που έσωσε τη ζωή της νεαρής γυναίκας είπε στον Κώστα Ασημακόπουλο του Εθνους: «Αισθάνομαι μία τεράστια χαρά και ικανοποίηση πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Έκανα το καθήκον μου όπως κάνουν όλοι οι Αστυνομικοί. Χάρηκα επίσης που ακούστηκε ο τόπος καταγωγής μου, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ακόμα περισσότερο χάρηκα για την ικανοποίηση που έδωσα στην οικογένεια μου όπως και για τους ανθρώπους που έχασα πρόσφατα και είναι υπερήφανοι από εκεί ψηλά».

Οπως ανέφερε και το πρωί της Δευτέρας το ThrakiSportS, όταν άρχισε να γίνεται γνωστό το περιστατικό, ο Βαγγέλης Μπαταρλής κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπηρέτησε στον Έβρο λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είχε δελτίο στον ΝΟΑ και οι κολυμβητικές του γνώσεις προφανώς και τον βοήθησαν ώστε να κάνει την κίνηση χωρίς να το πολυσκεφθεί και τελικά να σώσει την ζωή της κοπέλας και να αποφύγει τα χειρότερα για την δική του ζωή, που τίθεται και αυτή σε κίνδυνο σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Proud to be a NOAer!», σχολίασε ο σύλλογος στο σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS ενώ οι προπονητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με την σειρά τους εξέφρασαν την χαρά και την υπερηφάνειά τους που ο σύλλογος δεν βγάζει μόνο σπουδαίους αθλητές αλλά πάνω από όλα σπουδαίους ανθρώπους – αφού ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν ακόμα και ασυνείδητα εκείνη την στιγμή οι κολυμβητικές γνώσεις που λαμβάνεις.

Ωστόσο ο ΝΟΑ δεν είναι ο μόνος αθλητικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στον οποίο είχε δελτίο ο Μπαταρλής. Ο Μάκης Δημητριάδης αποκάλυψε ότι έπαιζε βόλεϊ και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και το φύλλο αγώνα παρακάτω από αγώνα παίδων τη σεζόν 2006-2007 μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας, το οποίο αναρτήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην σελίδα του ThrakiSportS στο Instagram, επιβεβαιώνει ότι με το νούμερο 4 ήταν μέλος μιας ομάδας στην οποία είχε συμπαίκτες τον Ανέστη Δαλακούρα, τον Θωμά Δημητριάδη και τον Χρήστο Μουφίδη.

f.a. mpatarlis