Μπαλτάκος: «Τα πέντε σημεία που άλλαξαν το τελευταίο διάστημα και αθωώνουν Ξάνθη-ΠΑΟΚ»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο νομικός του ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, αναφερόμενος στην εκδίκαση από το CAS της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Μιλώντας στο «Metropolis», ο εκ των νομικών των «Ασπρόμαυρων» για την συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε χαρακτηριστικά πως τα πέντε σημεία με τα οποία κατηγορεί την Ξάνθη (και τον ΠΑΟΚ) η ΕΕΑ «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν».

Πρόκειται για μια σειρά από αποκαλύψεις που έχει κάνει τον τελευταίο ένα μήνα το ThrakiSportS και από ό,τι φαίνεται είχαν την νομική τους σημασία στην υπερασπιστική γραμμή των δύο ΠΑΕ.

Ο Μπαλτάκος ανέφερε επίσης πως η απόφαση από το CAS θα βγει πιθανότατα πριν τις 19 Ιουλίου. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος για πιθανή ένσταση του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν στέκεται, δεν υπάρχει τέτοια ένσταση στον κανονισμό του ΚΑΠ. Δεν προβλέπεται τέτοια ένσταση. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Αν θέλει μπορεί να το κάνει μόνο για να πυροδοτήσει το κλίμα. Πολλές φορές κατατίθενται ενστάσεις, αλλά απορρίπτονται».

Για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας: «Το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι η ένσταση δεν προβλέπεται αλλά και ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Τα πέντε σημεία με τα οποία η ΕΕΑ κατηγόρησε την Ξάνθη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν. Είναι πέντε τα σημεία και έχουν εξαλειφθεί. Kι αν ήταν μία φορά άκυρα τότε, είναι εκατό φορές άκυρα σήμερα. Το πρώτο σημείο ήταν ότι οι μέτοχοι της Ξάνθης Πανόπουλος και Συγγελίδης ήταν μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Vialand. Δεν είναι και μάλιστα από τον Γενάρη. Το δεύτερο σημείο ήταν ότι ο Πιαλόγλου και ο Χαλαβάζης ήταν στ δ.σ. της Vialand που εδώ και μήνες δεν είναι. Το τρίτο σημείο είναι ότι στο σάιτ της ΠΑΕ Ξάνθη υπήρχε αναφορά ότι το ξενοδοχείο ανήκει στην Ξάνθη. Οι άνθρωποι δεν είχαν επικαιροποιήσει το σάιτ, τώρα το επικαιροποίησαν. Στο σάιτ της Ξάνθης δεν υπάρχει ξενοδοχείο. Το τέταρτο σημείο είναι ότι κάτι γηπεδάκια της Vialand επηρεάζουν την Ξάνθη. Διαβάζουμε ότι η Ξάνθη θα μεταφέρει τις ακαδημίες σε άλλο γήπεδο. Το τελευταίο σημείο είναι ότι τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη είαι στο ξενοδοχείο. Διαβάζουμε ότι έχει φύγει η Ξάνθη από εκεί. Τα είχαμε πει και στα δικαστήρια αυτά. Για ποια κυριαρχική επιρροή μιλάμε; Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει την Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ».

Για την εκδίκαση του CΑS, τέλος, ανέφερε: «Το CAS εξετάζει τα πάντα από την αρχή, μπαίνει στην ουσία. Η κατηγορία ήταν αποφασιστική επιρροή ότι ο Καλπαζίδης μέσω της Vialand ήλεγχε την Ξάνθη. Θα παίξουν ρόλο στο CAS, εννοείται. Πώς γίνεται να ελέγχει την Ξάνθη, όταν απλά έχει γήπεδα και γραφεία.  Η απόφαση από το CAS λογικά θα βγει πριν από τις 19 Ιουλίου».