ΕΠΣ Θράκης: Αποχωρεί από την Α’ Κατηγορία ιστορική ομάδα των φετινών πλέι οφ

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ του ιστορικού Ορφέα Ξυλαγανής.

Η ομάδα της Ξυλαγανής προτίθεται, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και έγινε ακόμα χειρότερη με τον κορονοϊό, να δώσει έμφαση στις ακαδημίες και στα παιδιά του χωριού αποφεύγοντας τις ηχηρές μεταγραφές και τους μεγαλόπνοους στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμήθηκε ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας και των παιδιών να υποβιβαστεί ο σύλλογος οικειοθελώς στην Β’ Ερασιτεχνική διατηρώντας όμως άσβεστη την ποδοσφαιρική φλόγα στην Ξυλαγανή, παρά να λάβει μέρος σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα όπου μπορεί μεν τα έξοδα να μην είναι σημαντικά περισσότερο, θα κινδυνεύσει ωστόσο να γίνει σάκος του μποξ με ό,τι θα συνεπάγεται αυτό για την ψυχολογία των νέων παιδιών.

Μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί νέο ΔΣ στον Ορφέα Ξυλαγανής και ενδεχομένως Γενική Συνέλευση όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις. Στο πρωτάθλημα που διεκόπη λόγω της πανδημίας η ομάδα του Ορφέα βρισκόταν την στιγμή της διακοπής στην 5η θέση της βαθμολογίας, συμμετέχοντας στα πλέι οφ και έχοντας αγωνιστικά εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι οικειοθελώς θα υποβιβαστεί.

Με αυτα τα δεδομένα πάντως, φαντάζει δύσκολο να μαζευτούνε 14 ομαδες για να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα Α’ Ερασιτεχνική, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο της ΕΠΣ Θράκης μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, δεδομένης και της παράδοσης που υπάρχει στο θρακιώτικο ποδόσφαιρο με αποχωρήσεις ακόμα και μεσούσης της σεζόν τα τελευταία χρόνια.