Το προφίλ του Ολλανδού δικηγόρου που θα προεδρεύσει στην υπόθεση της Ξάνθης στο CAS

Tο απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο Ολλανδός δικηγόρος Μάνφρεντ Πίτερ Ναν είναι ο άνθρωπος που αναμένεται να προδρεύσει τις υποθέσεις των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Γεννηθείς το 1960 ο Ναν είναι από το 2002 στο CAS προεδρεύοντας σε υποθέσεις. Μάλιστα ήταν πρόεδρος σε υποθέσεις των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο CAS στο παρελθόν αλλά και στην υπόθεση του πρώην προέδρου της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Από το 2011 και μετά είναι πρόεδρος της επιτροπής ντόπινγκ στην Ολλανδική Ομοσπονδία ενώ έχει πτυχία και εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο και έχει υπάρξει ομιλητής / λέκτορας / εισηγητής σε Πανεπιστήμια.

Από το 2015 είναι μέλος πειθαρχικών επιτροπών στην Ομοσπονδία της Ολλανδίας ενώ σε σχέση με την ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται και σε άλλες επιτροπές.

Έχει διατελέσει και πρόεδρος στην Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στην διεθνή ολλανδική επιτροπή επίλυσης διαφορών. Υπήρξε παλαιότερα και μέλος στην Επιτροπή των Ολλανδών Επαγγελματιών Παικτών καθώς έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν.

Είναι δικηγόρος από το 1985. Σύμφωνα με δημοσίευμα του gazzetta, η… συστατική του επιστολή λέει πως ακούει προσεκτικά, παρατηρεί, ερευνά και αποφασίζει.

Θεωρείται ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στα γεγονότα και την σωστή απόδοσή τους. Επιζητά και τυπικότητα αλλά και σεβασμό στις διαδικασίες και τα πρόσωπα και πάντα αντιμετωπίζει την κάθε υπόθεση ως πρόκληση.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως ο Ναν θα είναι ο πρόεδρος στις υποθέσεις των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, που έχουν συνενωθεί και είναι πιθανό να συνεδικαστούν. Ο Ολυμπιακός είχε διαλέξει Ιταλό δικαστή και ο ΠΑΟΚ Γερμανό.

Με αυτήν την τριμελή σύνθεση θα πάμε στο CAS, με την Ξάνθη να έχει επίσης λάβει γνώση των φακέλων και να καλείται εφόσον τον επιθυμεί να παρασταθεί επίσης, αν και δεν προσέφυγε, καθώς είναι προφανές ότι τόσο στην προσφυγή του ΠΑΟΚ όσο και στην προσφυγή του Ολυμπιακού η όποια απόφαση συμπαρασύρει και την δική της κατάσταση.