O χάρτης της Γ’ Εθνικής! Οι αντίπαλοι Ασπίδας και Αρίωνα Ξάνθης στο νέο πρωτάθλημα

Mετά την συνεδρίαση της ΕΟΚ αποφασίστηκε η άνοδος δύο ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τους δύο πρωτοπόρους των ομίλων, ΚΑΟΔ και Αρίωνα Ξάνθης (ο δεύτερος σε ισοβαθμία με την ΑΕ Κομοτηνής) να προβιβάζονται άνευ απροόπτου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η νέα Γ’ Εθνική σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα περιέχει συνολικά 68 ομάδες, 31 που παρέμειναν συμπεριλαμβανομένης και της Ασπίδας Ξάνθης, 17 από τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων και μια σειρά από σωματεία που αναφέρονται ανά Ενωση και άνοιξαν ουσιαστικά τον δρόμο στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ να ανεβάσει δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (ΚΑΟΔ και Αρίωνα).

Χωρίς να είναι κάτι επίσημο από την ομοσπονδία, μπορούμε να υποθέσουμε πως θα υπάρχουν συνολικά έξι όμιλοι, με τους τέσσερις να έχουν από 12 ομάδες και τους δύο από 10. Σε κάθε περίπτωση η κατάρτησή τους θα γίνει μετά την δήλωση συμμετοχών, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι αν κάποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή δεν θα αντικατασταθούν. Δεδομένου ότι ανέβηκαν από την Γ’ στη Β’ Εθνική και πέρα από τον Λεύκιππο Ξάνθης και οι δυο ομάδες των Σερρών, στη νέα Γ’ Εθνική ουσιαστικά η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα διαθέτει την Ασπίδα Ξάνθης, τον ΚΑΟΔ και τον Αρίωνα.

Οι τρεις αυτές ομάδς όπως είναι λογικό θα είναι στον ίδιο όμιλο και μαζί τους βάσει λογικής θα πρέπει να αναμένουμε να είναι οι ο Κένταυρος Καλλικράτειας και η πρωταθλήτρια ομάδα από την Ένωση Χαλκιδικής. Συμπληρωματικά θα προσθεθούν με κλήρωση κάποιες από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Υποψήφιες είναι οι Ελπίς Αμπελοκήπων, ΔΕΚΑ, Απόλλων Καλαμαριάς, Μέγας Αλέξανδρος, Ζέφυρος, Μαντουλίδης και τρεις ακόμα ομάδες που ανεβαίνουν από το τοπικό της ΕΚΑΣΘ.

Φυσικά το πόσες ομάδες θα χρειαστούν ώστε να συμπληρωθεί ο όμιλος θα το ορίσει η ομοσπονδία όταν διαμορφώσει επίσημα τους ομίλους, ενώ λογικά όπως κάθε χρόνο θα ακολουθήσει κλήρωση για το ποιες ομάδες θα πάνε στον όμιλο των ομάδων της Θράκης και ποιες στον όμιλο που θα έχει ομάδες από Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Αξίζει να ξαναυπενθυμίσουμε πως όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση, όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή αποχωρήσει ή δεν αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία, δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα.

Συμπερασματικά ο νέος όμιλος της Γ’ Εθνικής όπου θα μετέχουν και οι ξανθιωτικες ομάδες θα έχει ως εξής:
Ασπίδα Ξάνθης
Αρίων Ξάνθης
ΚΑΟ Δράμας
Κένταυρος Καλλικράτειας
ομάδα από την Ένωση Χαλκιδικής
Κάποιες εκ των Ελπίδας Αμπελοκήπων, ΔΕΚΑ, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Μέγα Αλέξανδρου, Ζέφυρου, Μαντουλίδη και τριών ακόμα ομάδων που ανεβαίνουν από το τοπικό της ΕΚΑΣΘ.