Συνεχίζει με στόχο φέτος το Πανελλήνιο και του χρόνου τους Ολυμπιακούς του Τόκυο ο Κώστας Μπανιώτης

Ο Κώστας Μπανιώτης είναι ενδεχομένως ο κορυφαίος θρακιώτης αθλητής της τελευταίας δεκαετίας – με σταθερή παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου. Το 2020 το είχε ονειρευτεί ως ενδεχομένως την τελευταία του σεζόν σε υψηλό επίπεδο στον κλασικό αθλητισμό.

Πριν λίγες εβδομάδες η μοίρα τον χτύπησε και χρειάστηκε εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό να αποχαιρετίσει τον πατέρα του. Οι επόμενες μέρες ήταν και παραμένουν πολύ δύσκολες για όλη την οικογένεια, ωστόσο ο ίδιος όφιλοδοξεί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς και να δώσει παράταση στο τέλος που προγραμμάτιζε, τοποθετώντας το πλέον στο τέλος του 2021 και βάζοντας πλέον στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο – εφόσον φυσικά γίνουν.

«Ολο αυτό το διάστημα έμεινα στην Κομοτηνή, η οποία είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο προβλημα με τον κορονοϊό. Οπως η πόλη και η κοινωνία έτσι και εγώ επανερχονται σιγά σιγά στους κανονικους ρυθμους. Προσπαθούμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα και έτσι λογικά από την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψω στην Θεσσαλονίκη για να ανέβάσω τυθμό στις προπονήσεις. Απουσιαζουν βέβαια οι μεγαλοι αγωνες φετος αλλα αν εισαι αθλητής, αυτο ειναι τροπος ζωης. Συνεχιζουε την προπονηση», είπε ο Κώστας Μπανιώτης στην εκπομπή του Μάκη Τσίλκου στην ΕΡΑ Σπορ.

Σε σχέση με τους στόχους του από εδώ και στο εξής, μετά τις ανατροπές που υπάρχουν σε όλες τις διοργανώσεις, είπε: «Δεν ξερουμε αν και πως θα γινουν αγωνες στην Ελλαδα. Οπως ειπα, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, στόχος για φέτος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – εφόσον φυσικά διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Πάτρα, όπως έχει προγραμματιστεί. Από εκεί και πέρα φέτος έχει και το Διασυλλογικό αλλά και τους Βαλκανικούς Αγώνες στο Κλουζ της Ρουμανίας, που όμως πήγαν πολύ αργά, 19-20 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν και κάποιοι αγώνες στο Diamond League, αλλά όλα είναι ρευστά. Είναι πολύ περίεργη χρονιά και πιστεύω ότι πολλοί αθλητές δεν θα συνεχίσουν, καθώς έρχεται μια πολύ απαιτητική χρονιά το 2021 με Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Κλειστού, Ευρωπαϊκό Ανοιχτού αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι προερχόμαστε και από μια χρονιά που τράβηε πολύ με το Παγκόσμιο της Ντόχα να διεξάγεται Οκτώβριο».

Ο Κώστας Μπανιώτης υπενθύμισε ότι οκλασικός αθλητισμος ειναι διαφορετικός απο ποδοσφαιρο και μπάσκετ, ειναι στοχευμενα τα πραγματα, χρειαζεται μεγιστοποιηση της αποδοσης και για αυτό εκτίμησε ότι και για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους αθλητές θα είναι δύσκολο να λάβουν μέρος φέτος σε αγώνες και μετα τον Σεπτεμβρη, δεδομένου ότι ο στόχος είναι η νέα χρονιά. Σε ερώτηση αν θα μπορέσει να σπάσει το μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ του 2.36μ που κατέχει από το 1996 ο Λάμπρος Παπακώστας, ο Κομοτηναίος άλτης ανέφερε: «Ο Παπακώστας είναι μεγαλος αθλητης και έχει ένα μεγαλο ρεκορ. Το έχω αγγίξει πολλές φορές. Θα ήθελα να το σπάσω. Ελπιζω να είμαι υγιής για να κυνηγησω του χρονου μια τέτοια επίδοση, θα ήταν ιδανικό».

Όσο για το αν θα μπορέσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Χαβιέ Σοτομαγιόρ; «Μπαρσιμ και Μπονταρένκο έφτασαν κοντα στο να το σπάσουν το 2013 και το 2014 αλλά νομίζω ότι τώρα έφυγε το μομέντουμ. Πρεπει να βρεθει και ενας δεύτερος αλτης να πιέσει τον Μπαρσίμ. Ο Καναδός Ντρούιν δυστυχώς έκανε εγχείριση στη μέση του και τωρα επανέκαμψε ενώ ο φίλος μου, ο Ταμπέρι, πέρασε και αυτός σοβαρό πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια, είχε και φέτος με τη χώρα του μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό, μιλήσαμε πριν λίγο καιρό, ανέμενε και αυτός το Τόκυο. Τσεχία και Πολωνία δεν έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια μεγάλους αθλητές ενώ δεν ξέρω ειλικρινά τι γίνεται με την Ρωσία, αλλά η αλήθεια είναι ότι καθε ολυμπιακη χρονιά πάντοτε εμφανιζονται και νεοι αθλητές. Ετσι θα γίνει και τώρα και σιγά σιγά θα αναδειχθούν και τα νέα πρόσωπα που θα προσφέρουν και την απαραίτητη ανανέωση στο αγώνισμα».