Εκνευρισμένος ο Πουρτίδης – το πρώτο μέλος που ενεγράφη από την Θράκη στον (ΠΣΑΤ) – για τους βανδαλισμούς στο τουριστικό περίπτερο της Κομοτηνής

Μπροστά σ’ ένα θέαμα που δεν έχει αντικρίσει ξανά στο παρελθόν, ήρθε αντιμέτωπος το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου ο Νίκος Πουρτσίδης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που λειτουργεί εδώ και χρόνια το τουριστικό περίπτερο επί της πλατείας Ειρήνης, στο κέντρο της Κομοτηνής.

Καθημερινά ξεκινάει την ημέρα του «ανοίγοντας» τον μικρό αυτό χώρο. Χθες όμως, είδε μία διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει συνηθίσει. «Ύστερα από χρόνια πρώτα φορά βλέπω εγώ τέτοιο βανδαλισμό στη τζαμαρία», λέει χαρακτηριστικά στον «Χ», παραπονούμενος πως οι βάνδαλοι –που σύμφωνα με τον ίδιο είναι νεαρής ηλικίας- «έσκισαν ακόμη και τις σημαίες».

Αίτημά του είναι η αύξηση της αστυνόμευσης στην πλατεία Ειρήνης, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλωστε, το διάστημα της καραντίνας, ιδίως τώρα που η Εστίαση είναι μεν κλειστή αλλά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν εκλείψει, καθημερινά στην πλατεία Ειρήνης συγκεντρώνονται πολλές δεκάδες νέοι. «Πρέπει να είναι μόνιμα στην πλατεία (εν. τους αστυνομικούς), ειδικά τα βράδια που είναι τόσος κόσμος εδώ», λέει.

Όσο για τον ίδιο, θα παραμείνει στο τουριστικό περίπτερο, όπου βρίσκεται περισσότερα από δέκα χρόνια. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «εμπνευστή» της ιδέας λειτουργίας του περιπτέρου αυτού στο κέντρο της πόλης, ενώ τον τότε δήμαρχο Κομοτηνής Τάσο Βαβατσικλή ως τον άνθρωπο που «υλοποίησε» την έμπνευση, «για να προβάλλουμε την Θράκη και την Κομοτηνή».

Πηγή: https://www.xronos.gr