ΕΠΣ Έβρου: Η φετινή πορεία των επτά ομάδων που διεκδικούν μέσω κλήρωσης το Κύπελλο

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται η κλήρωση για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Έβρου στο θεσμό.

Επτά είναι οι συνολικά οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα. Τρεις από τον Βόρειο Ομιλο (ΑΕ Διδυμοτείχου, ΑΟ Νεοχωρίου και Ένωση Οινόης) και τρεις συν μια (Ακρίτας Δαδιάς, Ατρόμητος Άβαντα και Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης και η Ενωση Αλεξανδρούπολης της Γ’ Εθνικής) από το Νότιο Όμιλο.

Θυμηθείτε τα ζευγάρια που είχαν κληρωθεί στην προημιτελική φάση πατώντας ένα κλικ ΕΔΩ. Παρακάτω το ThrakiSportS σας παρουσιάζει την πορεία της κάθε διεκδικήτριας του τίτλου στο φετινό Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Ο ΑΟ Νεοχωρίου κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με αντιπάλους τον Ηρακλή Σαγήνης και τον Ακρίτα Φυλακίου. Στην 1η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας με 3-1 τον Ηρακλή στη Σαγήνη. Την 2η είχε ρεπό και την 3η νίκησε τον Ακρίτα Φυλακίου με εντός έδρας με 5-0 κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό του. Πέρασε στη β’ φάση όπου αγωνίστηκε στο γήπεδο του με τον Ακρίτα Νέας Βύσσας νικώντας με 3-0. Η γ’ φάση τον βρήκε αντίπαλο με τον Ατρόμητο Ασπρονερίου πάλι στο γήπεδό του όπου νίκησε με 3-1 περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν στο Νεοχώρι με την ΑΕ Διδυμοτείχου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Η ΑΕ Διδυμοτείχου κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με μόνη αντίπαλο την Δόξα Ελληνοχωρίου. Αγωνίστηκαν κατευθείαν την 2η αγωνιστική (λόγω το ότι ήταν μόνο δύο ομάδες στον όμιλο) εντός έδρας στην οποία επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι της Δόξας με 2-1. Πέρασαν στη β’ φάση ως δεύτερη ομάδα. Όπου εκεί αγωνίστηκαν στο Σοφικό με τον τοπικό Ορφέα επικρατώντας στα πέναλτι με 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Η γ’ φάση την αντιμετώπισε με τον Ορέστη Ορεστιάδας στο Διδυμότειχο όπου νίκησε με 2-0 (με 2 γκολ του Χρήστου Γιαννόπουλου) περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν εκτός έδρας με τον ΑΟ Νεοχωρίου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΗΣ: Η Ένωση Οινόης κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους την Δόξα Στέρνας και την Δόξα Ορεστιάδας. Στην 1η αγωνιστική έχασε εντός έδρας με 3-2 από την Δόξα Στέρνας. Την 2η είχε ρεπό και την 3η νίκησε την Δόξα Ορεστιάδας με εντός έδρας με 3-0 κατακτώντας την 2η θέση στον όμιλό του. Πέρασε στη β’ φάση όπου αγωνίστηκε στο γήπεδο της Δόξας Ελληνοχωρίου νικώντας στα πέναλτι με 4-3 (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση). Η γ’ φάση την βρήκε αντίπαλο με άλλη μια Δόξα αυτή της Στέρνας την Ατρόμητο Ασπρονερίου πάλι στο γήπεδό του όπου νίκησε με 3-1 περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν στο Νεοχώρι με την ΑΕ Διδυμοτείχου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΔΑΔΙΑΣ: Ο Ακρίτας Δαδιάς κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους την Αθλητική Ένωση Κορνοφωλιάς Λυκόφης και τον Έβρο Σουφλίου. Στην 1η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την ΑΕ Κορνοφωλιάς Λυκόφης. Την 2η είχε ρεπό και την 3η νίκησε τον Έβρο Σουφλίου με εντός έδρας με 1-0 κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό του. Πέρασε στη β’ φάση όπου αγωνίστηκε στο γήπεδο του με τον ΑΟ Μοναστηρακίου νικώντας με 4-1. Στην γ’ φάση πέρασε άνευ αγώνα. Στα προημιτελικά θα αγωνιζόταν στην Δαδιά καθώς είχε κληρωθεί με την Ένωση Αλεξανδρούπολης.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΒΑΝΤΑ: Ο Ατρόμητος Άβαντα κληρώθηκε στον 9ο όμιλο με αντιπάλους τον ΑΟ Καππαδοκων και τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης. Στην 1η αγωνιστική είχε ρεπό. Στην 2η νίκησε εντός έδρας με 5-1 τον ΑΟ Καππαδοκών. Την 3η νίκησε τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης με 1-0 εκτός έδρας κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό του. Πέρασε στη β’ φάση όπου αγωνίστηκε στο γήπεδο του με την Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης επικρατώντας με 5-0. Η γ’ φάση τον βρήκε αντίπαλο με την ΑΕΚ Έβρου εκτός έδρας όπου νίκησε με 2-1 περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν εκτός έδρας (εκ νέου, μετά τους ομίλους) με τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης κληρώθηκε στον 9ο όμιλο με αντιπάλους τον ΑΟ Καππαδοκών και τον Ατρόμητο Άβαντα. Στην 1η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας με 5-2 τον ΑΟ Καππαδοκών στην Εξώπολη. Την 2η είχε ρεπό και την 3η έχασε από τον Ατρόμητο Άβαντα με εντός έδρας με 1-0 κατακτώντας την 2η θέση στον όμιλό του. Πέρασε στη β’ φάση όπου αγωνίστηκε στο γήπεδο του με τον Ακρίτα Νέας Βύσσας νικώντας με 3-0. Η γ’ φάση τον βρήκε αντίπαλο με τον περσινό κάτοχο του περσινού τίτλου Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Φώτης Κοσμάς (έχοντας ως υπηρεσιακό προπονητή στο πάγκο τους, τον πρώην παίκτη του Εθνικού Λεωνίδα Εφραιμίδη) όπου νίκησε με 2-1 περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν στη Δραγάνα (εκ νέου, ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ φάση) με τον Ατρόμητο Άβαντα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η νεοφώτιστη Ένωση Αλεξανδρούπολης κληρώθηκε στον 13ο όμιλο με αντιπάλους την Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης και την ΑΟ Αγνάντιας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β’). Στην 1η αγωνιστική είχε ρεπό. Την 2η επικράτησε με 6-0 της Φουρτούνας Αλεξανδρούπολης και την 3η νίκησε την Β’ ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης εκτός έδρας με 2-0 κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό του. Στη β’ φάση όπου κυριάρχησε στο γήπεδο της με 8-0 την ΑΕ Νέας Χηλής. Η γ’ φάση την βρήκε αντίπαλο με την Θράκη Φερών πάλι στο γήπεδό της όπου νίκησε με 3-0 περνώντας έτσι ως τα προημιτελικά όπου θα αγωνιζόταν στη Δαδιά με τον τοπικό Ακρίτα.