ΕΠΣ Θράκης: Αποφασίστηκε αναδιάρθρωση! Ανεβαίνουν 5 από τη Β’ στην Α’, με 14 ομάδες και χωρίς πλέι οφ το νέο πρωτάθλημα

Μεγάλη αναδιάρθρωση αποφασίστηκε από το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης το απόγευμα της Παρασκευής.

Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις που έλεγαν ότι θα γίνει αναδιάρθρωση με καμία ομάδα να ην υποβιβάζεται και τρεις να ανεβαίνουν κανονικά ώστε να πάμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων στην Α’ Κατηγορία, είχαμε… έκπληξη. Αποφασίστηκε πράγματι να μην πέσει κανείς αλλά θα ανέβουν πέντε συνολικά ομάδες ώστε να πάμε σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, το οποίο όμως ειδικά την επόμενη σεζόν δεν θα έχεθ πλέι οφ και πλέι άουτ.

Από το νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν 4 ομάδες στην Β’ Κατηγορία και θα ανέβουν δύο, ώστε σταδιακά να υπάρξει μείωση και πάλι στον αριθμό των συμμετεχουσών στην Α’ Κατηγορία. Αποφασίστηκε ακόμα να μην απονεμηθιύν φέτος κύπελλα και μετάλλια για τα πρωταθλήματα, αν και ανακηρύχθηκαν η Δόξα Νέου Σοδηροχωρίου και ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων ως πρωταθλητές Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Ακόμα πάντως δεν ανακοινώθηκε πότε θα γίνει η κλήρωση για την ανάδειξη Κυπελλούχου, ούτε πότε θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Θράκης. Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Θράκης έχει ως εξής:

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης και αφού έλαβε υπόψη

α. Την απόφαση της ΕΕ ΕΠΟ (Συνεδρίαση 33/29-04-2020)

β. Την τροπολογία 275/ 45 – 23.04.2020 του υφυπουργού αθλητισμού

γ. Τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων

δ. Τα αποτελέσματα των ημιτελικών αγώνων του κυπέλλου 2019-20

αποφασίζει ομόφωνα τα παρακάτω

1. Πρωταθλήτρια στην Α κατηγορία ανακηρύσσεται η ΔΟΞΑ Ν ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ και η οποία την αγωνιστική περίοδο 2020-21 θα αγωνίζεται στην Γ Εθνική κατηγορία

2. Πρωταθλήτρια στην Β κατηγορία ανακηρύσσεται ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

3. Από την Α κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β κατηγορία

4. Από την Β κατηγορία προβιβάζονται στην Α κατηγορία οι πέντε (5) πρώτες ομάδες του πίνακα οριστικής κατάταξης

5. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας θα συμμετέχουν δεκατέσσερις (14) ομάδες . Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μια φάση των δύο (2) γύρων σε είκοσι έξι (26) αγωνιστικές και θα υποβιβαστούν στην Β κατηγορία οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

6. Σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Α κατηγορίας κάποια ομάδα που έχει δικαίωμα συμμετοχής τότε δικαίωμα συμμετοχής στην Α κατηγορία θα έχει και η 6η ομάδα του οριστικού πίνακα κατάταξης της Β κατηγορίας.

7. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 από την Β κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

8. Με νεώτερη ανακοίνωση θα ορισθεί η ημέρα ,ώρα και τόπος για την κλήρωση ανάδειξης του κυπελλούχου σωματείου.8. Λόγω οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων και εφόσον η διαδικασία ανάδειξης των πρωταθλητών και κυπελλούχου δεν έγινε βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων.

9. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ημερομηνία και ο τόπος της Ετήσιας τακτικής ΓΣ . Εφόσον υπάρξουν νέες οδηγίες θα γίνει ανακοίνωση όσον αφορά την διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής ΓΣ.