ΕΠΣ Ξάνθης: Έτοιμο να ξαναλάμψει το «αστέρι» του Μαγικού αλλά όχι από το σημείο που «έσβησε»

Κινήσεις για την αναβίωση του ιστορικού Αστέρα Μαγικού γίνεται τις τελευταίες μέρες, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΣ Ξάνθης. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι το νέο ξεκίνημα θα είναι από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναρτήθηκε σε ένα προφίλ στο facebook που φέρει το όνομα «Μαγικού Αστέρας» το κείμενο με το οποίο γινόταν γνωστή η απόφαση να συμμετάσχει η ομάδα του χωριού στο ενωσιακό τοπικό πρωτάθλημα της Ξάνθης. Το κείμενο έχει ως εξής:

Μαγικό ένα χωριό μια ιστορία… Προ ενημέρωση όλων των φίλων μας σας ενημερώνουμε. Δύο ιστορικοί συλλόγοι του χωριού μας έχουν σμίξει. Ο πολιτιστικός και η ομάδα μας ενωμένοι πλέον θα αναδείξουν όσο περισσότερο δυνατόν δρώμενα του χωριού μας προς κάθε ενδιαφέρον των μελών αλλά και των συγχωριανών. Έτσι λοιπόν το πρώτο και μεγάλο γεγονός είναι η συμμετοχή ξανά της ομάδας μας ” ο ΑΣΤΉΡ” το σύμβολο του χωριού μας στο ενωσιακό τοπικό πρωτάθλημα της Ξάνθης. Ξεκινάμε… είμαστε εδώ, σας θέλουμε κοντά μας…

Η είδηση έγινε σε μεγάλο βαθμό γνωστή, καθώς ο διαχειριστής του συγκεκριμένου προφίλ φρόντισε να κοινοποιήσει την ανάρτησή του κάνοντας tag δεκάδες προσωπικότητες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης. Η πληροφορία για την επιστροφή του Μαγικού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περισσότερους. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι καμία αναφορά στην σημαντική αυτή εξέλιξη δεν κάνει ο επίσημος λογαριασμός στο facebook του Αστέρα Μαγικού, αυτός που υπήρχε δηλαδή μέχρι και την απόσυρση της ομάδας από τα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Σε αυτόν κανείς μπορεί να δει ως πιο πρόσφατη ανάρτηση αυτήν από τις 2 Αυγούστου του 2018, όταν «προς ενημέρωση των φίλων του Αστέρα Μαγικού και του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης, ανακοινώνουμε την αποχώρηση της οικογένειας Ελευθεριάδη από τη διοίκηση του Αστέρα Μαγικού έπειτα από 27 συναπτά έτη». Εκείνη η αποχώρηση επιτάχυνε τις εξελίξεις, που είχε αποκαλύψει λίγο καιρό νωρίτερα το ThrakiSportS, οταν αρχικά ενημέρωνε το αναγνωστικό κοινό ότι «τρεμοσβήνει» το αστέρι του Μαγικού μέχρι και την τελική απόσυρση από το πρωτάθλημα πριν την έναρξή του και παρά την συμμετοχή του κανονικά στην κλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι όλο αυτό το διάστημα της διετίας που η ομάδα είχε εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, δεν διεξήχθησαν στο γήπεδο του Μαγικού και οι παραδοσιακοί αγώνες κάθε Δευτέρα του Πάσχα προς τιμήν του γιατρού – καθηγητή του ΔΠΘ Γιώργου Γκοδόλια. Ωστόσο οφείλει να τονιστεί ότι οι αναβολές αυτές έγιναν για άλλους λόγους (φέτος για παράδειγμα λόγω κορονοϊού) και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο παραδοσιακός αγώνας θα επιστρέψει από το 2021.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι γίνονται κινήσεις για να ξανακατέβει στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Μαγικού, αλλά προφανώς θα έχει άλλη αφαιτηρία από την τελευταία διοίκηση, διαφορετικά η λογική λέει ότι η είδηση θα γνωστοποιούταν από τον υπάρχοντα γνωστό λογαριασμό της ομάδας στο facebook και όχι από έναν νέο, που ανοίχθηκε λίγους μήνες πριν…