ΕΠΣ Θράκης: Ο Στοΐνοβιτς για το ξαφνικό τέλος της σεζόν, τη δύσκολη συνέχεια και τις «λάθος» συγκρίσεις με Ξάνθη

Στον ράδιο Παρατηρητής και την εκπομπή του Βασίλη Στοάκη «Αρχίζει το Ματς» μίλησε ο προπονητής της Δόξας Γρατινής Ζόραν Στοΐνοβιτς για τον κορονοϊό, το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς και το μέλλον των ακαδημιών της Ροδόπης.

Αρχικά αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι ζούμε λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη κατάλαβε πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Επιπροσθέτως δήλωσε πως μέχρι σήμερα δεν μας δίνει κανείς σαφή εικόνα της κατάστασης που βιώνουμε.

Στην συνέχεια σε ερώτηση του Βασίλη Στοάκη για το πώς πήραν την απόφαση της διακοπής στην Γρατινή, αφού η Δόξα ήταν μέσα στους δύο στόχους με μόνο μια ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ είχε προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Πανθρακικό, ο Ζοραν Στοϊνοβιτς απάντησε:

«Η Γρατινή ήταν υποψήφια για το ντάμπλ. Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος το πήρε πιο βαριά από εμένα γιατί πίστευε πολύ στην ομάδα. Είμασταν στον τελικό με τον Πανθρακικό και θα βλέπαμε ένα πολύ ωραίο ματς. Η Ρόδόπη έχει δείξει πως στηρίζει πολύ τον τελικό που έχει φτάσει σε σημείο να είναι πιο ενδιαφέρον από το πρωτάθλημα. Θα γινόταν ένα πανέμορφο παιχνίδι».

Ο Στοΐνοβιτς πρόσθεσε πως το μέλλον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προβλέπεται πολύ δύσκολο, αφού η πολιτεία δεν στηρίζει καθόλου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι μικροεπιχειρηματίες που το στήριζαν θα είναι σε δυσκολότερη θέση οικονομικά.

Αναφορικά με τις ακαδημίες και το μέλλον αυτών, αφού συνεργάζεται και με τον Δημήτρν Παγωνίδη στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, ο Στοϊνοβιτς είπε:

«Τα νέα παιδιά χρειάζονται πρότυπα για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για εμάς ήταν ο Πανθρακικός. Σήμερα δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν οι νέοι την ομάδα τους να παίζει στα σαλόνια, στο καλύτερο πρωτάθλημα και να επισκέπτονται την πόλη ιστορικές ομάδες.»

Ακόμα πρόσθεσε πως είναι πολύ χαρούμενος καθώς τα πειρσσότερα παιδιά των ακαδημιών της Κ17 και Κ20 του Πανθρακικού σε ποσοστό 80% ασχολούνται με τον αθλητισμό σε Α’ ή Β’ τοπικό ή με ακαδημίες. Όπως χαρακτηριστηκά τόνισε, «το “βγάζω παίχτες” δεν σημαίνει αποκλειστικά Μάνταλος και Μπανιώτης. Αυτοί βγαίνουν μια φορά στα 30 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά των ακαδημιών να συνεχίσουν να αθλούνται και να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ώστε να υπάρχει μια ροή».

Τέλος, ο Ζόραν Στοΐνοβιτς έκλεισε με την σύγκριση που γίνεται πολλές φορές με την Ξάνθη λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι λάθος. Η Ξάνθη είναι μια άλλη ιστορία με 30 χρόνια παρουσία στην μεγάλη κατηγορία και «δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με αυτούς».