Α2 Γυναικών: Ο Δημήτρης Τσουλκανάκης κάνει τον απολογισμό της σεζόν και προειδοποιεί ότι «ο Φοίνικας ήρθε για να μείνει»

Με την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για οριστική αναβολή της Α2 Γυναικών να ηχεί και να ανακουφίζει τους ανθρώπους του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης καθώς έτσι η ομάδα οριστικά θα παραμείνει στην Α2 και την νέα χρονιά.

Η φετινή σεζόν μπορεί να μην πήγε όπως την περίμεναν προπονητές και διοίκηση αλλά θα αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για την νέα χρονιά. Βέβαια αξιοσημείωτο είναι το ήθος και η αγάπη για το βόλεϊ που έδειξε ο σύλλογος επενδύοντας ακόμα και σε μεταγραφή ξένης παίκτριας κάτι ακατόρθωτο για πολλές ομάδες της κατηγορίας.

Το ThrakiSportS ήρθε σε επικοινωνία με τον Εβρίτη τεχνικό του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Τσουλκανάκη, ο οποίος μας μίλησε για την φετινή χρονιά χωρίς να κρυφτεί και φυσικά για την επόμενη μέρα στον Φοίνικα αλλά και το ελληνικό βόλεϊ.

Αρχικά ο Δημήτρης Τσουλκανάκης αναφέρθηκε στα σωστά και τα λάθη της φετινής σεζόν κάνοντας παράλληλα και μια μικρή αποτίμηση: «Ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης φέτος έκανε την υπέρβαση. Με ρόστερ Β’ Εθνικής δήλωσε και έπαιξε στην Α2 Κατηγορία Γυναικών διότι τα Γρεβενά δήλωσαν οικονομική αδυναμία για την κατηγορία και έτσι έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να στήσουμε την ομάδα. Από μία δύσκολη κατηγορία όπως η Α2, ο Φοίνικας μόνο κέρδος θα μπορούσε να αποκομίσει και εμπειρία αγωνιστική για όλες τις αθλήτριες του αλλά και εμπειρία διοικητική για όλους τους παράγοντες. Παράλληλα οι αγώνες ήταν πρότυπο και παράλληλο κίνητρο για τις μικρές αθλήτριες του συλλόγου ενώ δεν έλειψε και το θέαμα για όλους τους φιλάθλους της ομάδας και της πόλης γενικότερα καθώς πέρασαν πολύ καλές και αξιόλογες ομάδες από το “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Μία αλλαγή που θα μπορούσαμε να κάναμε, αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω, είναι να παίρναμε μία ξένη αθλήτρια στην αρχή της σεζόν και όχι στον δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για την απόφαση της απόκτησης της Τουρκάλας Νεφιζέ Μπαιραμόγλου, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια στην βολεική κοινότητα και κατα πόσο έμεινε ευχαριστημένος από την ίδια στην μικρή παρουσία της στον Φοίνικα, απαντάει: «Η  Νεφιζέ Μπαιραμόγλου είναι η πρώτη ξένη αθλήτρια στην ιστορία του συλλόγου, και σίγουρα όχι η τελευταία. Αυτό και μόνο δείχνει ότι ο Φοίνικας είναι ένας σοβαρός σύλλογος που ήρθε για να μείνει και να γράψει ιστορία. Ο ερχομός της Μπαιραμόγλου μόνο κέρδος και αίγλη έφερε στην ομάδα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο του Προέδρου και τον ευχαριστώ προσωπικά. Αγωνιστικά, συμμάζεψε την ομάδα κυρίως στην υποδοχή και στην άμυνα ,επιθετικά όμως περίμενα κάτι περισσότερο. Έξω-αγωνιστικά, την αξιοποιήσαμε ως πρότυπο για τις μικρές αθλήτριες του συλλόγου καθώς πήγαινε σε πολλές προπονήσεις των αναπτυξιακών τμημάτων».

Παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον αρκετών ομάδων ο Φοίνικας ξεκινάει ήδη τον προγραμματισμό του για την νέα χρονιά, κάτι που δείχνει υγεία και σχέδιο στην ομάδα, με τον Δημήτρη Τσουλκανάκη να τονίζει: «Ο Φοίνικας είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος που όμως ήρθε για να εδραιωθεί στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ και αυτός είναι ο προγραμματισμός μας. Παρ ’όλη την αβεβαιότητα που επικρατεί στον χώρο λόγω του COVID19 και των οικονομικών δυσκολιών, ο Φοίνικας έχει πρόγραμμα, έχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και πιστεύω ότι φέτος θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σε όλες τις κατηγορίες που θα συμμετέχει».

Τέλος φυσικά έκανε και την δική του εκτίμηση για το μέλλον του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού βόλεϊ: «Γενικότερα ο χώρος του βόλεϊ είχε και έχει αρκετά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα ξεπερνούσε. Σήμερα όμως λόγο αυτής της πανδημίας που μας έπληξε βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και δεν ξέρουμε καν τι θα γίνει με την επόμενη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το επαγγελματικό βόλεϊ πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να υφίσταται όπως, παράγοντε, οργάνωση και χρήματα. Αν υπάρχουν αυτά τότε θα δούμε στα γήπεδα, υψηλού επιπέδου αθλητές, υψηλού επιπέδου προπονητές και πολλούς θεατές στις κερκίδες. Ζήτημα να υπάρχουν 4-5 ομάδες αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα. Τώρα όσον αφορά το ερασιτεχνικό βόλεϊ και εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα, εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Πιστεύω ότι αν γίνουν έξυπνες αναδιαρθρώσεις σε όλες τις κατηγορίες με σκοπό να μειωθούν τα έξοδα καθώς επίσης αν η Ομοσπονδία και το κράτος βοηθήσουν με έξυπνες οικονομικές προτάσεις τις ομάδες, όπως με την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας και των μετακινήσεων από τους ίδιους, τότε οι περισσότερες ομάδες που στηρίζονται συνήθως σε γονείς, ανθρώπους με χρήματα που παράλληλα έχουν την τρέλα τους για το άθλημα αλλά και από κάποιους χορηγούς, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο βόλεϊ και στις Εθνικές Ομάδες».