Διάκριση της Θράκης με τον Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας

Δύο βέρες φωτογραφημένες με τη ματιά του ήταν αυτές που χάρισαν στον Κομοτηναίο φωτογράφο Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ μία πολύ σημαντική διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας WPE (International Photographers Awards).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 300 φωτογράφοι από όλο τον κόσμο σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες. Ο κος Ουμίτ συμμετείχε στην κατηγορία «λεπτομέρειες γάμου» και η φωτογραφία του απέσπασε «silver» διάκριση. Όπως εξηγεί στον «Χ» η διάκριση «silver» δεν σημαίνει ότι βγήκε δεύτερος, αλλά ότι η φωτογραφία του απέσπασε άριστες κριτικές με αποτέλεσμα να διακριθεί ανάμεσα στις καλύτερες της συγκεκριμένης κατηγορίας του διαγωνισμού.

«Η διάκριση αυτή είναι μία επιβεβαίωση για τη δουλειά μου, αλλά διαφημίζει το νομό μας και τελικά την ίδια τη χώρα», λέει ο κος Ουμίτ και εξηγεί ότι ο διαγωνισμός γίνεται τρεις φορές το χρόνο και παρόλο που αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή, από εδώ και στο εξής θα λαμβάνει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις καθώς πλέον αποτελεί για τον ίδιο ένα «προσωπικό στοίχημα» το να στέλνει φωτογραφίες, οι οποίες θα διακρίνονται και φυσικά με στόχο να διακριθεί και στην «gold» θέση.

Ο φωτογράφος είναι μόλις 32 ετών και διατηρεί φωτογραφικά στούντιο σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Πηγή: https://www.xronos.gr