Το πρωτάθλημα του 2017 και την ξεχωριστή ιστορία του Ντάντε θυμήθηκε ο Δημήτρης Γκαράς

Σε ένα αφιέρωμα του ΑΣ ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα του 2017 και τις άγνωστες πτυχές αυτού, το οποίο ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα κατακτούσε μέσα στο Ρέντη και την έδρα του Ολυμπιακού μίλησε ο Δημήτρης Γκαράς. Ο Εβρίτης λίμπερο θυμήθηκε εκείνη την αναμέτρση αλλά και μια ξεχωριστή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ντάντε Αμαράλ, τον Βραζιλιάνο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και σταρ του Παγκοσμίου Βόλει.

Ανέφερε αρχικά: “Ξέραμε πως αν καταφέρουμε να τους κερδίσουμε μία φορά, ίσως να ταράξουμε την ηρεμία αυτής της ομάδας, και έτσι έγινε.

Μία από τις ομορφότερες σειρές πλέι οφ που έχω ζήσει. Με ανατροπές και νίκες εκτός έδρας και από τις δύο ομάδες, να σπάνε καρδιές και νεύρα. Τελικά έγινε αυτό που κανένας δεν περίμενε, να σπάσουμε δύο φορές την έδρα του Ολυμπιακού και στον τελευταίο αγώνα με σχεδόν την αναπληρωματική ομάδα να δείξουμε ανώτεροι και να νικήσουμε πιο εύκολα και από ότι εμείς περιμέναμε. Τι είχαμε καλύτερο; Εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και πάθος σε κάθε πόντο, σε κάθε φάση. Στο τέλος αυτό μας έφτασε στο πιο ψηλό σκαλί, ατμόσφαιρα ηλεκτρική, ο κόσμος σαν τα τσαμπιά πάνω στα κάγκελα οργισμένος, και εμείς να να μην μπορούμε να χαρούμε το πρωτάθλημα από τα αντικείμενα που εκσφενδονίζονταν μέσα στο γήπεδο.

Όταν φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη μας περίμεναν κοντά στα 2.000 άτομα και νομίζω μας έδωσαν όλοι αυτή την χαρά και το πανηγύρι που δεν γευτήκαμε στον Πειραιά. Φωνάζαμε συνθήματα, μας φιλούσαν, μας σήκωναν στα χέρια, και ένιωθες εκείνες τις στιγμές σαν πραγματικό σούπερ σταρ”.

Τέλος, ο Δημητρής Γκαράς αναφέρθηκε στην συγκινητική ιστορία του Ντάντε με τον υιό του λίγο πριν μπουν στον γήπεδο για τον 5ο τελικό. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο υιός του Ντάντε έπασχε από μια σοβαρή καρδιακή πάθηση και είχε βγει νικητής σε μικρότερη ηλικία: «Μπήκα μέσα στα αποδυτήρια και κάθεται ο Ντάντε και βλέπει το κινητό του βουρκωμένος από την συγκίνηση. Πάω κοντά του και μου λέει, δες Δημήτρη, και στο βίντεο ήταν ο γιος του στο κρεβάτι ξαπλωμένος να του χαμογελάει. Ένα παιδί αγωνιστής για την ζωή, που δεν το έβαζε κάτω με τόσα προβλήματα. Ήταν εκεί πίσω από μια οθόνη και του χαμογελούσε. Αυτός ο τεράστιος παίκτης έβλεπε την οθόνη και έκλαιγε. Σε μία στιγμή γυρνάει, με κοιτάει, και μου λέει, Δημήτρη, θα πάρουμε το πρωτάθλημα για να μην στεναχωρήσω τον γιο μου. Ανατρίχιασα. Δάκρυσα. Πείσμωσα ακόμη πιο πολύ για να το κατακτήσουμε. Οι αθλητές είναι άνθρωποι πάνω απ’όλα!».