Ανατροπή από κορυφαίο παράγοντα της ΕΠΟ: «Δεν θα έχουμε φέτος κυπελλούχους στις ΕΠΣ – Θα μπει παύλα»

Μία εβδομάδα μετά την διαρροή της απόφασης να αναδειχθούν οι φετινοί Κυπελλούχοι των ΕΠΣ με κλήρωση και δεδομένων των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του μέλους της Ελληνικης Ποδοσφαιρικγης Ομοσπονδίας και προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκαννήσου Παναγιώτη Διακοφώτη.

Μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών που επιμελείται και παρουσιάζει ο γεννηθείς στην Κομοτηνή Βασίλης Αναστασιάδης, δυο ημέρες αφότου τοποθετήθηκε εκεί ο Μάνος γαβριηλίδης, ο Παναγιώτης Διακοφώτης αναφέρθηκε στη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ενώ διευκρίνισε ότι τη φετινή περίοδο δεν θα υπάρξει κυπελλούχος σε καμιά Ένωση και η κλήρωση θα γίνει για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει μέρος τη νέα χρονιά στο κύπελλο Ελλάδος.

Αυτό ανατρέπει τα δεδομένα που γνωρίζαμε, καθώς όλοι είχαν μείνει με την αίσθηση ότι οι νικητές των κληρώσεων θα θεωρηθούν κανονικά και κυπελλούψοι, κάτι που φαίνεται ότι ανατρέπει το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ/

«Πήραμε μια απόφαση να διακόψουμε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα φωνές υπάρχουν αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν διακόπταμε, πάλι θα φωνάζανε. Πιστεύουμε ότι το καλύτερο για την ασφάλεια όλων μας ήταν να τα διακόψουμε. Βλέπετε ότι υπάρχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να αγωνιστούν κι όχι μόνο στην Ελλάδα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Και πόσο μάλιστα στα ερασιτεχνικά και σε γήπεδα που πραγματικά δεν μπορείς να ελέγξεις τα πρωτόκολλα που ορίζει το κάθε κράτος. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα έπαιρνε την ευθύνη, ούτε οι Δήμοι, ούτε οι πρόεδροι των ομάδων να συνεχιστούν τα παιχνίδια στο ερασιτεχνικό. Όταν η ίδια η Πολιτεία δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα, πόσο εμείς και ξέρετε ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά από μια ημερομηνία είναι απαγορευτική η διεξαγωγή του. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αλλά ειδικά εμείς στα νησιά και σε τουριστικές περιοχές το καταλαβαίνουμε καλύτερα. Δεν μπορείς να έχεις ομάδες να αγωνίζονται, κάποιοι έχουν τις δουλείες τους και οι ομάδες δεν έχουν τα τόσα μεγάλα ρόστερ. Άρα οποιαδήποτε σκέψη για Ιούνιο, Ιούλιο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε καμιά περιοχή της Ελλάδας», σχολίασε ο Διακοφώτης.

Στην συνέχεια, αναφορικά με τις αντιδράσεις με την κλήρωση στο κύπελλο σχολίασε:

«Ο καθένας βλέπει από τη δικιά του μεριά το πρόβλημα αλλά πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται γενικά στην Ελλάδα. Καλώς φωνάζουν κάποιοι για μένα αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι η ομοσπονδία δεν μπορεί να βγάλει μια απόφαση μεμονωμένα. Μια κάθετη απόφαση που θα αφορά όλες τις ενώσεις. Υπάρχουν Ενώσεις, όπως και η δικιά μου που είμαστε στη φάση των οχτώ. Επομένως θα έπρεπε να φέρουμε πίσω κάποιες ομάδες, να κάνουν προετοιμασία και να παίξουν το κύπελλο. Δεν γινόταν αυτό. Να ξέρετε ότι μια αγωνιστική περίοδος τελειώνει 30 Ιουνίου. Υπάρχει μια απόφαση της ΟΥΕΦΑ ότι μπορούμε να την παρατείνουμε μέχρι τις 3 Αυγούστου αλλά ποιο κύπελλο θα κάναμε το Σεπτέμβριο, με ποιο ρόστερ; Για αγώνα προηγούμενης σεζόν ένα σωματείο θα έπρεπε να έχει το ίδιο ρόστερ. Δεν γινόταν αυτό. Η απόφαση η δικιά μας δεν είναι ότι με την κλήρωση η κάθε Ένωση θα ορίσει Κυπελλούχο. Θα αναδείξει αυτόν που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος. Δεν θα πάμε να δώσουμε κύπελλο σε μια ομάδα που κληρώθηκε. Στον κυπελλούχο κάθε Ένωσης για την περίοδο 2019-10 δεν θα υπάρχει όνομα, θα υπάρχει μια παύλα. Για αυτό είπαμε ότι όσες ομάδες δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο κύπελλο Ελλάδος της νέας περιόδου να μην πάρουν μέρος στην κλήρωση, αυτό που έκανε η Ρόδος. Ίσως να μην διατυπώθηκε σωστά γιατί ήταν μια εκτελεστική που κράτησε τέσσερις ώρες».