ΕΠΣ Ξάνθης: Τα δύο σενάρια για την πολυαναμενόμενη κλήρωση του Κυπέλλου

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται στην ΕΠΣ Ξάνθης σε σχέση με την κλήρωση του Κυπέλλου .

Καταρχήν, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην ΕΠΣ Ξάνθης είχαμε πέρα από το Κύπελλο Ερασιτεχνών που θα αναδείκνυε τον κυπελλούχο που θα εκπροσωπήσει το Νομό στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος άλλα δύο Κύπελλα: το Κύπελλο Α’ Κατηγορίας και το Κύπελλο Β’-Γ’ Κατηγορίας.

Για την τύχη αυτών των θεσμών, που ήταν νεοσύστατοι και εν πολλοί ημιεπίσημοι, αφού δεν υπήρχε ουσιαστικό αντίκρυσμα στην κατάκτηση, θα κληθεί να αποφασίσει η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης. Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν και σε αυτά κληρώσεις για να αναδειχθούν νικητές, υπάρχει περίπτωση να μπει παύλα, υπάρχει περίπτωση και να αποφασιστεί να γίνουν τη νέα σεζόν – αν και αυτό φαντάζει το πιο απίθανο.

Αυτό που είναι πιο σοβαρό και καλούνται να αποφασίσουν στην ΕΠΣ Ξάνθης είναι το πώς θα γίνει η διαδικασία της κλήρωσης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, που είχε φτάσει στην ημιτελική φάση και είχε τέσσερις ιστορικές ομάδες να συμμετέχουν. Τα ζευγάρια που είχαν κληρωθεί στα ημιτελικά ήταν Ορφέας Ξάνθης – Αρης Αβάτου στον έναν ημιτελικό και Ασπίδα Ξάνθης – Ηρακλής Ζυγού στον άλλον, χωρίς να έχουν διεξαχθεί έστω τα πρώτα παιχνίδια.

Μεταξύ των τεσσάρων αυτών ομάδων θα προκύψει με κλήρωση ο κυπελλούχος, αλλά υπάρχουν δύο σενάρια που εξετάζονται σε σχέση με την κλήρωση. Το ένα θέλει να μπαίνουν στην κληρωτίδα τα τέσσερα μπαλάκια με τις ισάριθμες ομάδες και μία από αυτές να αναδεικνύεται κυπελλούχος, ενώ το πιο πιθανό είναι να κληρωθεί και μια… φιναλίστ, για το (απίθανο είναι η αλήθεια για την περίπτωση της ΕΠΣ Ξάνθης) ενδεχόμενο που δεν θα θελήσει να δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος όποιος αναδειχθεί νικητής στην κλήρωση.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες κερδίζει πόντους ένα εναλλακτικό σενάριο που ήδη συζητείται και σε άλλες ΕΠΣ και εξετάζεται από τους αρμοδίους. Αυτό θέλει, εφόσον έχει ήδη γίνει η κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών, να γίνει πρώτα κλήρωση για τους νικητές του κάθε ζευγαριών ξεχωριστά. Πρώτα δηλαδή να αναδειχθεί ένας φιναλίστ εκ των Αβάτου και Ορφέα, μετά να αναδειχθεί ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού εκ των Ασπίδας και Ζυγού. Και αφού προηγηθούν αυτές οι δύο κληρώσεις, οι δυο νικητές να ξαναμπούν σε κληρωτίδα με τον νικητή να αναδεικνύεται κυπελλούχος.

Με το δεύτερο σενάριο εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί περισσότερο… σασπένς στην διαδικασία, που εκ των πραγμάτων θα αποκτήσει τον χαρακτήρα της σημαντικότερης στιγμής για το τοπικό ποδόσφαιρο από τις αρχές Μαρτίου που σταμάτησε η αγωνιστική δράση. Επιπλέον θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο να αναδειχθεί και κυπελλούχος και φιναλίστ από το ίδιο ζευγάρι, ενώ βάσει όσων είχαν συμβεί μέχρι στιγμής, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούσαν να είναι μαζί στον τελικό Ορφέας και Άβατο ταυτόχρονα, όπως δεν θα μπορούσαν να είναι και Ασπίδα με Ζυγό.

Την τελική απόφαση για τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση θα την λάβει το ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στις αρχές της εβδομάδας. Θα προηγηθεί σχετική εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, που απαρτίζεται από τους Γιάννη Παπατζή, Χρύσανθο Ζουρνατζίδη και Γιάννη Πιστόλα, καθώς και από την Επιτροπή Διοργανώσεων που έχει κοινό μέλος με αυτήν του Κυπέλλου τον Ζουρνατζίδη και απαρτίζεται ακόμα από την Ειρήνη Γαλαχουσίδου και τον Λάζαρο Καλεντερίδη.