Super League: Πρόταση για ψαλίδι 27% ως 33% στα φετινά συμβόλαια της Ξάνθης και των άλλων ομάδων

Πρόταση για «ψαλίδισμα» των ετήσιων αποδοχών των παικτών κατα σημαντικό ποσοστό κατέθεσαν ομάδες της διοργανώτριας αρχής προς τον ΠΣΑΠ.

Η ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος τίθεται σε αβεβαιότητα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να κρατά δέσμιο τον παγκόσμιο και, κατά συνέπεια, και τον ελληνικό αθλητισμό.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, το working group της Super League είχε συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, ούτως ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο μειώσεων συμβολαίων των παικτών, από τη στιγμή που είναι ανοικτό το εάν και πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν.

Την πλευρά της SL εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και εκπρόσωπος της ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης από τον Παναθηναϊκό και ο Μάκης Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ, ενώ την πλευρά του ΠΣΑΠ ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Η πρόταση της διοργανώτριας αρχής, είναι «ψαλίδισμα» ύψους 27% των ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση που τελειώσει η χρονιά και 33% εάν τερματιστεί πρόωρα, ενώ η πλευρά των παικτών δεν απάντησε, καθώς σε πρώτη φάση επιθυμούσε να ακούσει τι έχουν να τις μεταφέρουν οι ΠΑΕ.

Η πρόταση αυτή ωστόσο είναι αναμενόμενο πως θα ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων από την πλευρά των ποδοσφαιριστών και θεωρείται πολύ δύσκολο από την πλευρά τους να δεχθούν κάτι τέτοιο. Θεωρείται δεδομένο επίσης ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνει νέα επαφή των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς το ζήτημα θα «τραβήξει».

Το ψαλίδισμα σκοπός είναι να είναι οριζόντιο και θα αφορά όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, άρα και την Ξάνθη. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον αυτό το ψαλίδι θα περιλαμβάνει και τους ξένους παίκτες, ενώ σε σχέση ειδικά με την Ξάνθη, η διοίκηση της ομάδας έχει όλο αυτό το διάστημα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αφού άλλωστε σε αντίθεση με άλλες που έδωσαν άδεια στους παίκτες τους, εκείνη επέλεξε να τους κρατήσει έστω και κατ’ οίκον στην Ξάνθη – δεδομένου ότι με την μείωση βαθμών που έχει αποβληθεί, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο ΑΟΞ θα δώσει μάχη για την παραμονή του.