Α2 Ανδρών: Οι αντίπαλοι για Ερμογένη Ξάνθης και Έβρο Σουφλίου! Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος αν δημιουργηθεί η Pre League

Πολλοί αναρωτιούνται για την νέα μορφή του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και πως θα διαμορφωθεί αν και εφόσον δημιουργηθεί η Pre League όπως έχει προτείνει η ΕΟΠΕ, κάτι που απασχολεί την ομάδα του Ερμογένη Ξάνθης.

Στην πρόταση της ΕΟΠΕ για την αναδιάρθρωση της Α2 Ανδρών πρότεινε εξ αρχής να παραμείνουν όλες οι ομάδες στην κατηγορία, δηλαδή να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός. Στην συνέχεια η πρόταση περιλαμβάνει την άνοδο των πρωταθλητών όλων των Ενώσεων, δηλαδή της Β Εθνικής, απευθείας και χωρίς αγώνες μπαράζ. Είναι αντιληπτό ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος το πως θα πραγματοποιηθεί η Α2 Ανδρών, οπότε και τα σενάρια είναι πολλά.

Το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες θα χωριστούν και πάλι σε Βορρά και Νότο ενώ δεν μπορεί να μην συζητιέται και το σενάριο δημιουργίας υπο-ομίλων και συνακόλουθων μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τον χάρτη του ομίλου στον Βορρά καθώς εκεί θα συμμετέχει ο Ερμογένης Ξάνθης και ο πρωταθλητής ΕΣΠΕΘΡ, την προκειμένη στιγμή και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ο Έβρος Σουφλίου. Υπάρχουν λοιπόν, δύο περιπτώσεις για την δημιουργία της A2 και αφορούν το πως θα στελεχωθεί η Pre League.

Στην πρώτη περίπτωση, αν υπάρξει κανονικά υποβιβασμός από την Α1 και στην Pre League αγωνιστούν Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ελπίδα Αμπελοκήπων (το λιγότερο πιθανό σενάριο ωστόσο) τότε το νέο πρωτάθλημα της Α2 θα απαρτίζεται από τις ομάδες που έμειναν στην κατηγορία δηλαδή τους Άρη, Πήγασο Πολίχνης, Ερμογένη Ξάνθης, Μακεδονικο, ΧΑΝΘ, ΑΕΝ Πανοράματος και ΣΠΑ Καρδίτσας ενώ θα συμπληρώσουν την Κατηγορία και οι πέντε πρωταθλητές των Ενώσεων της Β’ Εθνικής, που με τα τωρινά δεδομένα να είναι οι ομάδες της ΜΕΝΤ (ΕΠΕΣΘ), Λαμία Φθία (ΕΣΠΕΚΕΛ), Έβρος Σουφλίου (ΕΣΠΕΘΡ), Ίκαρος Έδεσσας (ΕΣΠΕΜ) και Πανηπειρωτικός (Ένωση Δυτικής Ελλάδος). Αν αθροίσουμε το σύνολο των ομάδων βγαίνει 12 που καθιστούν έναν ωραιότατο Βόρειο Όμιλο με την εξαιρετικά απίθανη σε αυτό το σενάριο παράμετρο των υπο-ομίλων, οπότε θα χωριστούν οι ομάδες σε 6 και 6 με γεωγραφικά κριτήρια.

Η δεύτερη περίπτωση που δεν πέφτει κανείς από την Α1, αναφέρει ότι και ο Άρης θα προβιβασθεί στην Pre League και έτσι το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών μείνουν οι υπόλοιποι. Αυτό είναι και το πιο λογικό σενάριο. Άρα με τα υπάρχοντα δεδομένα, αντίπαλοι του Ερμογένη Ξάνθης και εφόσον αποδεχθεί την άνοδο του Έβρου Σουφλίου θα είναι οι ομάδες του Πήγασου Πολίχνης, του Μακεδονικού, της ΧΑΝΘ, της ΑΕΝ Πανοράματος, του ΣΠΑ Καρδίτσας, της ΜΕΝΤ, της Φθία Λαμίας, του Ίκαρου Έδεσσας και του Πανηπειρωτικού. Αθροιστικά οι ομάδες είναι 11 και μπορεί να δημιουργηθεί πρωτάθλημα με ένα ρεπό, εκτός αν δοθεί από πλευράς ΕΟΠΕ σε κάποιον ενδιαφερόμενο από την Βόρεια Ελλάδα να συμπληρώσει το πρωτάθλημα και να γίνουν ξανά 12.

Φυσικά εννοείται όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν – ειδικά εφόσον παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις δεν δημιουργηθεί η Pre League. Σε αυτήν την περίπτωση θα πάμε σε μια Α2 Ανδρών με πολλές ομάδες και αναγκαστικά με υπο-ομίλους. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν.