Σάλος από το βίντεο που ανέβασε και… κατέβασε Θρακιώτης δημοσιογράφος με «χριστιανό» παοκτσή να υποχρεώνει μουσουλμάνο να κάνει τον…. σταυρό του

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο απεικονίζεται άνδρας που φοράει μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ να αναγκάζει Μουσουλμάνο να κάνει τον χριστιανικό σταυρό.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας, που είναι γνωστός στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ όπως μαρτυρά και η ανωτέρω φωτογραφία που κάνει επίσης τον γύρο του διαδικτύου αλλά όπως φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με τα ιδεώδη που πρεσβεύει η έχουσα γενέθλια την Δευτέρα του Πάσχα προσφυγική ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάνει ένα συνεχές μπούλινγκ στον άτυχο άνδρα ζητώντας του επιτακτικά να κάνει επίκληση στον Θεό και την Παναγία ενώ μάλιστα αντιδρά όταν ο Μουσουλμάνος αδυνατεί να το πράξει σωστά!

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ του πιάνει το χέρι και του τον αναγκάζει να κάνει το σταυρό του και να επαναλαμβάνει όσα εκείνος του ζητάει, επικαλούμενος τον Χριστό και την Παναγία. Μάλιστα τον καλεί να απαρνηθεί την θρησκεία του και εμφανίζεται να απειλεί τον (μάλλον μετανάστη) πως αν ξαναπεί «Αλλάχ» θα τον… γαμ@@@, όπως ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο βίντεο, του οποίου δεν είναι γνωστή η ημερομηνία λήψης, αναρτήθηκε στα social media και ο μεγάλος χαμός και η μεγάλη έκταση δόθηκε όταν αναδημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Σερίφ Μεχμέτ, ο οποίος μένει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη αλλά έλκει την καταγωγή του από την Θράκη και την μουσουλμανική τη μειονότητα.

Ο ίδιος ο Θρακιώτης δημοσιογράφος κατέβασε το βίντεο από τα προσωπικά του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα για τον «ντόρο» που προκλήθηκε, κατά δήλωσή του. Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στα social media, ο Σερίφ Μεχμέτ αναφέρει:

«Με αφορμή τον ντόρο που ξέσπασε μετά από ανάρτηση μου με ένα βίντεο που δείχνει τον εξευτελισμό ενός ανθρώπου…θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με κάποιον ούτε έχω σκοπό να στοχοποιήσω κάποιον. Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν αυτούς που σχετίζονται με «οπαδικά». Είναι απαράδεκτες απ’ όπου και αν προέρχονται. Επειδή πήρε μεγάλες διαστάσεις το κατέβασα το βίντεο για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σχετίζομαι με κάποια ομάδα. Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός, παραμένω πιστός στις ηθικές αρχές μου όπως και στις αρχές της δημοσιογραφίας τηρώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν γενικότερα από όπου και αν προέρχονται»

Πάντως, η διαρροή του συγκεκριμένου βίντεο ήδη προκαλεί τριγμούς στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι αντιφασίστες οπαδοί της ομάδας, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία σε έντονο ύφος και επικαλούμενοι τις ρίζες του συλλόγου, καλούν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να πάρει θέση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε και να κάνει αυτό που πρέπει με τον συγκεκριμένο οπαδό. Αναλυτικά, έγραψαν στην σελίδα τους στα social media:

«Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά.

Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του. Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού.

Περίμενουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, να πράξει το αυτονόητο».