To Challenge του Άκη Σιδηρόπουλου: Οι πέντε που τον ενέπνευσαν να αγαπήσει το βόλεϊ (+photos)

Στο νέο “challenge” του Facebook συμμετείχε και ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, από τους κορυφαίους πασαδόρους που ανέδειξε το άθλημα στην Ελλάδα, ο οποίος αναδείχθηκε και έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Όντας ο ίδιος πασαδόρος δεν γινόταν η πεντάδα του να μην αποτελούταν και από… πασαδόρους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πέντε που τον ενέπνευσαν είναι οι παλιότερα αντίπαλος αλλά τα τελευταία χρόνια προπονητής του Σάκης Μουστακίδης, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο Γιάννης Λαϊος, ο Φάμπιο Βούλο και ο Γρηγόρης Μαλουσάρης.

Για τον Μουστακίδη δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Κατάγεται από το Σουφλί, διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, ξεκίνησε από τον Έβρο Σουφλίου αγωνίστηκε αρχικά στον Άρη και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα ενώ έπαιξε και σε τέσσερα Ευρωπαϊκά φάιναλ φορ. Έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου και διετέλεσε προπονητής για πολλά χρόνια της ομάδας. Παράλληλα υπήρξε ιστορικό μέλος της Εθνικής Ομάδας, με συμμετοχή και στο χάλκινο μετάλλιο της Γάνδης το 1987.

Ο Φάμπιο Βούλο, Ιταλός πασαδόρος με μεγάλη καριέρα σε Ιταλία και Εθνική Ιταλίας, όπου με την μεγάλη Εθνική Ιταλία του Χούλιο Βελάσκο είχαν σαρώσει σχεδόν τα πάντα σε εθνικό επίπεδο ενώ έφτασε και στην κορυφή του κόσμου με την Μεσατζέρο Ραβένα.

Ο Γιάννης Λαϊός υπήρξε παίχτης των δύο αιωνίων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αλλά και προπονητής των ίδιων ομάδων ενώ με τους “ερυθρόλευκους” σαν προπονητής έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1996. Υπήρξε προπονητής των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Ανδρών ενώ είναι καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ ειναι και ο Γρηγόρης Μαλουσάρης, που υπήρξε παίχτης του Παναθηναϊκού στην θέση διαγωνίου και κεντρικού την δεκαετία του ’70-’80 αλλά και προπονητής του. Παράλληλα οι δύο τους έχουν και συγγενική σχέση.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος υπήρξε βασικό γρανάζι του Παναθηναικού σαν παίχτης από το 1983 έως και το 1999 αλλά και μέλος των Εθνικών Ομαδων της δεκαετίας των επιτυχιών ενώ πλέον είναι ο Ομοσπονδιακός Προπονητής στην Εθνική Ανδρών.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Ακης Σιδηρόπουλος:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο