Οι πέντε λόγοι που ενέπνευσαν τον Γιάννη Ανδρεάδη να αγαπήσει το βόλεϊ! (+photos)

Στην μάχη του “challenge” που έχει ξεκινήσει ανάμεσα σε προπονητές και παίχτες για τους αγαπημένους του αθλητές, που τους έκαναν να αγαπήσουν το βόλεϊ συμμετέχει και ο προπονητής της Νίκης Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ανδρεάδης.

Η πεντάδα του Γιάννη Ανδρεάδη αποτελείται από δύο ξένους, Λορέντζο Μπερνάρντι και Καρτς Κίραλι και τρεις Έλληνες, Θανάση Κασαμπαλή, Στέλιο Καζάζη και Γιώργο Τεκτονίδη.

Ο Λορέντζο Μπερνάρντι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς πετοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα στην Ιταλία και βασικότερο του πέρασμα τα 12 συνεχόμενα χρόνια στην Σίσλευ Τρεβίζο ενώ πέρασε και από τα ελληνικά γήπεδα για την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Καρτς Κίραλι υπήρχε ο κορυφαίος παίχτης του 20ου αιώνα με χρύσα μετάλλια σε σάλα και άμμο. Ο ίδιος είναι μια από τις ιστορικότερες μορφές και “Hall of Famer” του παγκοσμίου βόλεϊ ενώ παράλληλα υπήρξε Ομοσπονδιακός Προπονητής στην Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ.

Ο Θανάσης Κασαμπαλής είναι πρώην παίχτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πλέον προπονητής στην ίδια ομάδα αλλά και καθηγητής των ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Ο Στέλιος Καζάζης υπήρξε ιστορικός παίχτης του Παναθηναϊκού και φυσικά της Εθνικής Ομάδας ενώ σαν προπονητής έχει προπονήσει τους “Πράσινους” αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, ο Γιώργος Τεκτονίδης, ιστορικό πρόσωπο και ο ίδιος του Ελληνικού Βόλεϊ σαν αθλητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά και σαν προπονητής στην ίδια ομάδα αλλά και στις Εθνικές ομάδες με πολλές διακρίσεις πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε: